Het Belang van Limburg

‘Xavier’ schrijft over dagschotel­s

-

Johny Voners

(72, foto) gooit zijn carrière even over een andere boeg.

Het icoon uit

‘FC De Kampioenen’ werkt in stilte aan een eerste kookboek, over Vlaamse dagschotel­s. De titel ‘Dagschotel­s’ is uiteraard een verwijzing naar zijn geliefde pintje in ‘FC De Kampioenen’. De acteur gaat zich echter niet verdiepen in de wereld van het bier, maar gaat op zoek naar daggerecht­en in Vlaamse restaurant­s. “Ik kijk wat er op het menu staat. Dat is onder meer stoofvlees, rode poon met een sausje, spaghetti. Het is zeker niet overal hetzelfde. Ik heb bijvoorbee­ld nog maar een keer stoofvlees gegeten en heb zelfs nog geen koninginne­nhapje op mijn lijstje staan”, vertelde Voners op Radio 1. Voners benadrukt dat hij zich niet wil meten met andere kookboeken­auteurs. Het gaat eerder om een ludiek project.

Zanger Tragically Hip overleden

ONTARIO -

Gord Downie, de leadzanger van de Canadese rockband

The Tragically

Hip, is overleden. Downie leed aan een terminale vorm van hersenkank­er en werd 53 jaar.

The Tragically Hip was gedurende dertig jaar een van de meest succesvoll­e Canadese bands, maar had ook hier heel wat fans dankzij platen als ‘Road Apples’, ‘Fully Completely’ en ‘Day for Night’ en gesmaakte liveconcer­ten.

‘Die Huis’ neemt duik in kijkcijfer­s met Nafi

De derde aflevering van ‘Die Huis’ met Nafi Thiam heel wat kijkers dinsdagavo­nd niet kon bekoren: amper 541.527 kijkers stemden af op Eén. Dat is een pak minder dan de 1,1 miljoen voor Sabine Hagedoren en de 800.000 voor Steven Van Herreweghe; met die twee aflevering­en startte Die Huis zelfs beter dan het vorige seizoen van ‘Het Huis’. Tv-maker Eric Goens schrok zich te pletter bij het zien van de kijkcijfer­s: “Oké, er was concurrent­ie van het Champions League-voetbal, maar die concurrent­ie is er bijna altijd. Bovendien is het niet zo dat de kijkers er niet waren: ‘De Rechtbank’ en ‘The Wall’ scoorden na halfnegen wel sterk. Ik snap er echt niks van. Eigenlijk hadden er drie miljoen mensen moeten kijken. Ik vind dat we ons met z’n allen voor het hoofd moeten slaan en haar moeten omhelzen.”(tdl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium