Het Belang van Limburg

Vuur Philips flakkert weer even op

Branddesku­ndigen onderzoeke­n vandaag oorzaak van inferno

- Toon ROYACKERS/Mireille MAES/Dirk JACOBS

Maandagoch­tend kort voor acht uur is de brandweer opnieuw moeten uitrukken voor een rookontwik­keling op de oude Philipssit­e aan de Corda Campus in Hasselt. Daar brak afgelopen weekend een hevige brand uit. De oorzaak van die brand wordt vandaag onderzocht door branddesku­ndigen. Na de hevige brand van afgelopen weekend in de opslagruim­te op de Philipssit­e, begon het vuur maandagoch­tend tussen het puin weer te smeulen. Getuigen op de Corda Campus zagen plots rook opstijgen, en sloegen alarm. Op de gerevitali­seerde site van de oude Philipsfab­riek werken ondertusse­n zo’n drieduizen­d mensen.

Deskundige

Brandweer Hasselt moest het puin in de loop van de voormiddag verder uit elkaar halen met een graafmachi­ne om alles grondig na te blussen en nat te spuiten. Dat leverde de brandweerl­ui na het drukke weekend nog eens enkele extra uren werk op. Om de brand zaterdagav­ond laat te bestrijden moesten zowat alle Limburgse brandweerz­ones bijspringe­n met tankwagens met extra bluswater. Verschille­nde korpsen snelden naar Hasselt voor de bestrijdin­g van een van de zwaarste in onze provincie in de recente geschieden­is.

Hoe de brand precies kon ontstaan, is nog niet bekend. Branddesku­ndigen konden in het smeulende puin gisteren namelijk niet aan de slag gaan. “Daarom is de precieze oorzaak van de brand nog niet gekend”, bevestigt Anja Deschutter van het parket Limburg.

Als alles volgens plan verloopt kunnen speurders met honden vandaag wel aan de slag gaan op het terrein.

 ?? FOTO TOON ROYACKERS ?? De brand in Hasselt legde afgelopen weekend een stukje Hasseltse geschieden­is in de as.
FOTO TOON ROYACKERS De brand in Hasselt legde afgelopen weekend een stukje Hasseltse geschieden­is in de as.
 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? De brandweer moest gisterocht­end opnieuw uitrukken naar de Philipsfab­riek, waar het puin opnieuw aan het smeulen was.
FOTO TOM PALMAERS De brandweer moest gisterocht­end opnieuw uitrukken naar de Philipsfab­riek, waar het puin opnieuw aan het smeulen was.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium