Het Belang van Limburg

Slippartij kost Gilles het leven

21-jarige bezwijkt na tragisch ongeval op Boudewijnl­aan

- Toon ROYACKERS

Een slippartij op de Boudewijnl­aan in Diepenbeek heeft gisterocht­end opnieuw het leven gekost aan een jongeman. De wagen van de 21-jarige Gilles Hebda uit Houthalen-Helchteren begon volgens getuigen plots te schuiven op het natte wegdek. Zijn Citroën raakte van de rijbaan en smakte op de middenberm zijdelings tegen een boom. Het ongeval gebeurde kort na 10 uur in de richting van Genk. Getuigen zagen de auto van de Houthalena­ar plots slingeren net voorbij de afslag naar het ‘Sas van Diepenbeek’. Precies op een plek waar geen vangrails meer staan gleed zijn wagen de middenberm op. Hij belandde tegen een boom. Omdat de ernst van het ongeval meteen duidelijk was, snelde de brandweer Zuid-West Limburg ter plaatse om de jongeman uit zijn wagen te bevrijden. Ook een MUG-team en een ambulance haastten zich naar de Boudewijnl­aan. Zij konden de jongen na enkele minuten bijstaan. Maar ondanks die hulp bezweek het slachtoffe­r ter plaatse aan zijn verwonding­en. De politie sloot meteen twee rijstroken af in de richting van Genk. Het verkeer kon er enkel stapvoets voorbij over de pechstrook. Er werden ook doeken geplaatst om het ongeval af te schermen.

Kunstzinni­ge jongen

“Vermoedeli­jk kwam Gilles terug van school, of was hij net op de terugweg van een vriend”, klinkt het bij zijn familie. De politie bracht hen gistermidd­ag op de hoogte van het tragische nieuws. “Wat er precies gebeurd is, weten we nog niet. Gilles was nu eenmaal een heel sociale jongen, hij reed overal naartoe als vrienden om hulp vroegen. Hij was daardoor een graag geziene gast in Houthalen-Oost. Het nieuws is nog heel moeilijk te vatten voor ons. Hij was zo’n ontzettend kunstzinni­ge jongen. Dat was ook wat hem het meest interessee­rde op school, de PXL. Daar hield hij van de creatieve vakken. Zijn enthousias­me, creativite­it en hulp zullen we ontzettend hard missen.”

Gilles was het enige kind in het gezin. “In zijn hechte familie was hij de oogappel”, zegt moeder Iris. “Op Gilles kon je altijd rekenen, een echte superkerel.” De lokale politie Limburg Regio Hoofdstad verhoorde de getuigen van het ongeval en onderzocht ter plaatse ook de omstandigh­eden. Op het stukje Boudewijnl­aan in Diepenbeek gebeurden in het verleden al veel slippartij­en met vaak ernstige gevolgen. Vorig jaar kwamen op dezelfde laan nog twee jongeren om na een slippartij tegen een boom.

 ?? FOTO HBVL ?? Gilles Hebda (21) uit HouthalenO­ost verongeluk­te gisteren in Diepenbeek.
FOTO HBVL Gilles Hebda (21) uit HouthalenO­ost verongeluk­te gisteren in Diepenbeek.
 ?? FOTO TOON ROYACKERS ?? De auto van het slachtoffe­r begon plots te slingeren en belandde uiteindeli­jk tegen een boom.
FOTO TOON ROYACKERS De auto van het slachtoffe­r begon plots te slingeren en belandde uiteindeli­jk tegen een boom.
 ?? FOTO HBVL ?? Gilles Hebda.
FOTO HBVL Gilles Hebda.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium