Het Belang van Limburg

Drie plantages ontdekt bij negen invallen

-

De politie heeft gisteren drie wietplanta­ges ontmanteld bij de elfde opruimoper­atie ‘Cleanhouse’. In totaal ging het om meer dan 2.000 planten. Vijf verdachten, onder wie drie vrouwelijk­e plukkers, werden ingerekend. Het parket van Limburg wil met operatie ‘Cleanhouse’ de wietteelt in onze provincie aanpakken. Bij dergelijke acties vallen agenten gelijktijd­ig binnen op een reeks verdachte adressen. Gisteren was dat het geval op negen locaties. Onder meer in twee huizen in de Houthalens­e wijk Meulenberg, in een huis op Over ’t Water in Overpelt, in een boerderij in Gingelom en in de Grotstraat in Zutendaal.

Drie actieve plantages werden aangetroff­en, waarvan twee in Meulenberg: een grote plantage van 700 planten en een middelgrot­e van 220 planten. De plantages werden ontdekt in de kelder onder een garage van een woning, de andere was ingericht op zolder. In Zutendaal werd een plantage aangetroff­en met 1.200 planten die net waren geoogst. In Overpelt werden in een relatief grote ruimte nog materialen van een plantage gevonden, maar geen wiet meer. De speurders namen er wel vier voertuigen in beslag die zouden gebruikt zijn bij de kweek en vervoer van cannabis. In Gingelom werd in een boerderij een 20-tal wietplantj­es aangetroff­en. In Sint-Truiden werd ook een huiszoekin­g uitgevoerd, maar dat leverde geen resultaten op.

Tijdens de actie werden vijf personen gearrestee­rd, onder wie drie buitenland­se vrouwen die in een van de plantages in Meulenberg de wietplante­n aan het knippen waren. Van de vijf werd slecht één verdachte, een man uit Hout- halen-Helchteren, voorgeleid bij de onderzoeks­rechter.

 ??  ?? In Meulenberg werden twee plantages aangetroff­en.
In Meulenberg werden twee plantages aangetroff­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium