Het Belang van Limburg

Kat met poot vast in klem

- Zahra BOUFKER

In de Voortstraa­t in Heusden-Zolder is maandag een kat gevonden die met haar poot vastzat in een grote klem. Irem (23), Sinem (16) en Gizem (14) Ulusoy brachten het beestje naar de dierenarts. De politie onderzoekt de zaak. “Mijn dochter Sinem belde mij huilend op”, vertelt mama Selfinaz Calek. “Ik ben meteen naar huis gereden, rond 22 uur. We hebben met z’n allen rondgebeld voor hulp voor de kat, maar we konden op dat uur bij niemand terecht. Ik ben rond middernach­t uiteindeli­jk uitgekomen bij een dierenarts in de buurt. Daar zit de kat nog steeds. We zijn aan het wachten op een telefoontj­e van haar. Misschien moet het pootje wel geamputeer­d worden. Mijn dochters

en ik zijn echte dierenlief­hebbers en vinden het schokkend dat dit soort vallen gewoon op straat wordt geplaatst. Daarom hebben wij klacht ingediend bij de politie van Heusden-Zolder”, aldus SelfinazCa­lek. Dierenarts Charlotte Estenbergh, die samen met haar mama en dierenarts Hilde Coenen een praktijk runt, vindt het een spijtige zaak. “Het is een heel lieve poes. We merken dat ze in een huiselijk sfeer is grootgebra­cht. Het kan niet anders dan dat haar baasjes naar haar op zoek zijn. De rechtervoo­rpoot heeft in een grote klem gezeten. We gaan nu een foto maken van de poot. Pas daarna kunnen we zien hoe de toestand is. Het zou kunnen dat we de poot moeten amputeren.”

Volgens de lokale politie van Heusden-Zolder is dit de eerste klacht over wildklemme­n. “We hebben op Facebook een oproep gelanceerd om de eigenaars van de kat te vinden. En we zijn ook een onderzoek gestart naar de klem.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium