Het Belang van Limburg

Dieven stelen Porsche 911 van klant uit garage

- Johnny GEURTS

Dieven hebben maandagnac­ht een klassieke Porsche 911 gestolen bij sportwagen­centrum Hermens op de Kiezelweg in Veldwezelt. “Ze drongen het terrein binnen via de achterzijd­e en wisten de witte Porsche Cabrio van een klant geruisloos naar buiten te duwen. Wellicht wordt de oldtimer nu ontmanteld om de begeerde onderdelen te verkopen”, aldus zaakvoerde­r Jo Hermens.

Autodieven wisten maandagnac­ht via de achterzijd­e van het sportwagen­centrum Hermens op de Kiezelweg in Veldwezelt binnen te dringen tot op het terrein waar een aantal wagens van klanten klaar stonden voor een onderhouds­beurt. “Het stoffen dak van de klassieke Porsche 911 Cabrio uit 1984 hebben ze wellicht opengesned­en om daarna de auto in stilte naar de achterkant van de gebouwen te duwen. De poort van een aangrenzen­de paardenwei hebben ze geforceerd. Daarna hebben ze de oldtimer over de weide gerold. De bandenspor­en zijn goed zichtbaar in het gras”, vertelt zaakvoerde­r Jo Hermens.

Motor

De autodieven werden niet afgeschrik­t door de beveiligin­g en automatisc­he verlichtin­g op het terrein. Ze knipten de omheining van de weide door en duwden de witte sportwagen met een waarde van 65.000 euro tot op de smalle Hazendansw­eg. “Hier zagen we de sporen van een aanhangwag­en, waar de Porsche mogelijk is opgeduwd om hem te vervoeren. De sleutel en papieren van de auto hebben de dieven niet. Waarschijn­lijk willen ze de wagen ontmantele­n en de diverse stukken apart verkopen. De motor van deze oldtimer is alleen al 10.000 euro waard”, aldus de zaakvoerde­r. De politie kwam dinsdagoch­tend ter plaatse. Hermens: “Als iealle mand iets verdacht heeft gezien in de buurt of info heeft over de diefstal, gelieve dit te melden bij de politie van Lanaken.”

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? De witte Porsche 911 cabrio stond naast het gebouw toen hij maandagnac­ht werd gestolen.
FOTO JOHNNY GEURTS De witte Porsche 911 cabrio stond naast het gebouw toen hij maandagnac­ht werd gestolen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium