Het Belang van Limburg

“Thor routineus? Ja, daarom hebben we hem zo veranderd”

Chris Hemsworth kruipt andermaal in huid van Marvel-superheld

- Greet RAMAEKERS

Voor de vijfde keer al kruipt Chris Hemsworth in de huid van Marvels superheld Thor, deze keer voor ‘Thor: Ragnarok’, de derde film over de blonde god met de verwoesten­de hamer. In de nieuwste Thor-film neemt de held het in gevangensc­hap op tegen zijn vroegere kompaan de Hulk, terwijl hij ook zo snel mogelijk naar zijn thuisbasis Asgard moet om zijn wereld van de ondergang te redden. “Het wordt intussen een beetje routine om Thor te spelen”, zegt Hemsworth. “Maar we hebben durven vernieuwen. Deze film is leuker dan de voorganger­s.”

L0S ANGELES -

Chris Hemsworth heeft dankzij rollen in films zoals ‘Rush’ en de laatste ‘Ghostbuste­rs’ al regelmatig getoond dat hij met gemak drama’s en komedies naar zijn hand kan zetten. Toch blijft de Australisc­he acteur vooral bekend om zijn rol van Thor. Niet alleen voor de ‘Thor’-reeks zelf vertolkt hij die rol, maar ook voor de ‘Avengers’-films, waarvan volgend jaar de derde telg verschijnt. “Het wordt stilaan wel routine om Thor te spelen, ja”, bekent Hemsworth. “Dus is het belangrijk om onze aanpak te vernieuwen. Ik heb Taika Waititi (de regisseur, nvdr.) erover aangesprok­en dat we met een drastische veranderin­g op de proppen moesten komen om Thor te kunnen heruitvind­en.”

Hoe reageerde hij daarop?

“Zowel hij als Marvel gingen gelukkig volledig akkoord, dus hebben we dagenlang geïmprovis­eerd, zot gedaan, en het verhaal en personage in een andere richting geduwd. Daardoor denk ik dat de film nu veel spontaner en plezanter aanvoelt dan zijn voorganger­s.”

Maakt u zich soms geen zorgen dat mensen u enkel als dit personage zullen zien?

“Dat gebeurt wel eens. Maar anderzijds zijn er dankzij deze rol zo veel deuren voor mij opengegaan. Ik heb naast de Marvel-films ook heel wat andere mooie rollen kunnen aannemen. Als je zo lang hetzelfde personage speelt, ben je zelf verantwoor­delijk om daar evolutie in te brengen. Als je aan films meewerkt waar wereldwijd zoveel fans zielsveel van houden, mag je niet klagen.”

dan

Je had tot deze film al tien jaar lang niet meer in je thuisland gewerkt. Hoe viel die terugkeer mee?

“Geweldig goed! Ik keek er echt naar uit om in Australië te filmen. Vroeger werden er veel blockbuste­rs opgenomen, maar tegenwoord­ig kiezen studio’s vaker voor locaties waar ze meer belastingv­oordelen krijgen. Zo beland je telkens opnieuw op dezelfde plekken, en dat geraak je snel beu. De set was bovendien amper 50 minuten van mijn huis, dus ik kon in mijn eigen bed slapen en meer tijd met de kinderen doorbrenge­n. Als ik het voor het zeggen had, zouden we daar veel vaker filmen.” (lacht)

Om jouw fysiek te behouden, moet je vermoedeli­jk behoorlijk op je dieet letten. Wat zit er zoal in de koelkast bij jullie thuis?

“Massa’s groenten en fruit. We eten ook redelijk veel vis en zeevruchte­n, aangezien we vlakbij de kust wonen. En misschien liggen er ook wel een paar chocolader­epen verstopt. (lacht) Om je lichaam in vorm te houden, is inderdaad vooral voeding belangrijk. Ik mag zoveel trainen als ik wil, zonder het juiste dieet doet dat niets af. Terwijl ik gerust enkele dagen wat minder kan bewegen zolang ik maar op mijn eten let.”

Hollywood rilt momenteel nog na van het Harvey Weinstein-schandaal. Heb jij zelf ooit seksuele intimidati­e ondervonde­n in de

filmindust­rie?

“Gelukkig heb ik zelf er nooit last van gehad, maar ik sympathise­er wel enorm met de slachtoffe­rs. Ik verschijn regelmatig in bloot bovenlijf voor mijn werk en ik voel me er niet ongemakkel­ijk bij. Maar wie dat niet wil, zou daar nooit toe gedwongen mogen worden. Voor vrouwen is het een veel moeilijker­e situatie, zij worden veel vaker met misbruik en manipulati­e geconfront­eerd in onze industrie.”

Denken jij en je vrouw Elsa nog aan gezinsuitb­reiding?

“Het was al een hele aanpassing toen we onze tweeling kregen om opeens van één kind naar drie te gaan. Ik denk dat we er voorlopig even mee ophouden. (lacht) Maar ik heb wel altijd kinderen gewild, vooral omdat ik zelf zo’n geweldige herinnerin­gen heb aan mijn jonge jaren. Onze ouders gingen regelmatig met ons kamperen en surfen, want iedereen in de familie is avontuurli­jk ingesteld. Nu is dat is niet altijd eenvoudig omdat we veel reizen voor ons werk en vaak in buitenwijk­en dichtbij filmsets verblijven.”

Is het moeilijk om met jouw carrière genoeg tijd te besteden aan je kinderen?

“Elsa heeft heel wat opgeofferd voor ons gezin, daar ben ik haar enorm dankbaar voor. We proberen er altijd voor te zorgen dat we niet allebei tegelijker­tijd werken, want dat zou zwaar zijn voor de kinderen. We zijn van plan volgend jaar de rollen om te keren: zij kan zich dan op haar projecten focussen terwijl ik het wat rustiger aan doe. Hoewel ik haar nog altijd om tips moet vragen om onze drie pagadders de baas te kunnen.” (lacht)

X‘Thor: Ragnarok’ verschijnt vandaag in de zalen.

Iedereen was het erover eens dat we moesten vernieuwen, dus hebben we dagenlang geïmprovis­eerd, zot gedaan en het verhaal in een andere richting geduwd

Chris HEMSWORTH

Acteur

 ?? FOTO RR ?? In ‘Thor: Ragnarok’ neemt Chris Hemsworth het als Thor op tegen zijn vroegere kompaan de Hulk.
FOTO RR In ‘Thor: Ragnarok’ neemt Chris Hemsworth het als Thor op tegen zijn vroegere kompaan de Hulk.
 ?? Foto HFPA ?? Hollywoodr­eporter Greet Ramaekers bij Chris Hemsworth.
Foto HFPA Hollywoodr­eporter Greet Ramaekers bij Chris Hemsworth.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium