Het Belang van Limburg

OOK ZONDER FERRERA LUKT HET NIET

Malinwa staat laatste na alweer een gebrek aan efficiënti­e Neen, het ontslag van Yannick Ferrera bracht geen schokeffec­t teweeg in Mechelen. Ferrera kon de ballen niet zelf binnentrap­pen, interimcoa­ch Tom Caluwé evenmin. Een alweer inefficiën­t Malinwa bl

- David VAN DEN BROECK

45 seconden waren we gisteravon­d ver of KV Mechelen stond al in het krijt. Lokeren kreeg een vrijschop, na een elleboogje van De Witte. Skulason bracht voor, Kehli kopte terug en Maric trapte in één tijd vanaf elf meter heerlijk binnen. Het was de tweede snelste goal van het seizoen - Vormer trof in Oostende raak na 25 seconden. Cocalic keek rechtstaan­d toe aan de perstribun­e, te nerveus om te gaan zitten. Door zijn schorsing en door de blessure van Vitas moest El Messaoudi achterin depanneren. Rits kwam zo wel weer in de ploeg, centraal op het middenveld. Maar Lokeren domineerde en was gevaarlijk­er. Nadat Cobbaut onder de bal ging, mocht Söder af op Coosemans, maar de Zweed legde nog opzij naar De Ridder en deed dat slecht: kans verkeken. Rond het halfuur dan toch plots een prima combinatie, tussen Matthys en Tomecak, en een grote kans voor KV. De jonge Bandé, al goed voor zes goals, kwam inglijden en trapte richting doel, maar Verhulst pakte uit met een heerlijke reflex. Geen 1-1, wel 0-2, ware het niet dat de goal terecht werd afgefloten. De Witte zette Benchaib op weg naar doel, maar had het geluk dat hij zelf nog gehaakt werd door De Sutter. Even later mocht Benchaib wél doorgaan, maar trapte hij een goeie kans naast.

Kansen missen

Een gebrek aan efficiënti­e: het is waar Yannick Ferrera week na week naar moest verwijzen. Goals werden te makkelijk weggegeven, grote kansen werden gemist. Op het einde van de eerste helft was het niet anders. Bandé talmde eerst net iets te lang om te schieten. En op slag van rust mocht Croizet alleen op Verhulst af. De Fransman trapte toch nog op de doelman. KV ging na rust door op dat elan: kansen creëren én missen. Het gevaar kwam van rechts. Matthys haalde eerst hard uit, maar weer stond Verhulst pal. Vervolgens schakelde Tomecak knap zijn mannetje uit, legde hij even knap achteruit, maar trapte Croizet toch nog over. Interim-coach Tom Caluwé zuchtte en bracht dan maar Ganvoula voor de bleke Pedersen. Maar de Anderlecht-huurling liet de grootste kans van de wedstrijd liggen. Heerlijk diep gestuurd door Schoofs trapte hij over.

Aanvallend talent

Peter Maes wond zich op, want Lokeren was nergens meer. Bij Malinwa vielen Kolovos en Drazic nog in. Met al dat aanvallend talent moest het toch lukken? Maar blijf maar eens kalm, als je weet dat Oostende op voorsprong staat en je dus virtueel laatste staat. De spelers werden alsmaar zenuwachti­ger, kansen bleven uit. De Witte kopte nog eens voorlangs, maar dat was het.

Twee minuten voor tijd volgde de genadeslag. Lokeren-linksback Skulason mocht op wandel en haalde uit met z’n mindere rechter. Coosemans zat er nog aan, maar de bal belandde in doel. 0-2, match gespeeld. Malinwa draagt zo voor het eerst sinds 2000 de rode lantaarn na twaalf speeldagen.

 ?? Foto BELGA ?? Rob Schoofs baalt na de zesde nederlaag van het seizoen.
Foto BELGA Rob Schoofs baalt na de zesde nederlaag van het seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium