Het Belang van Limburg

“Liefst middenveld­er”

Bennard Kumordzi voor het eerst oog in oog met ex-club

- Gretel COOREVITS

Bennard Kumordzi staat voor het eerst tegenover KRC Genk, de club waar hij maar liefst vijf seizoenen speelde. “Racing heeft het hier altijd moeilijk in het Guldenspor­enstadion, we gaan knokken voor een zege”, zegt de hoopvolle Ghanees. Bennard Kumordzi (32) is aan zijn eerste seizoen bezig bij Kortrijk. De West-Vlaamse club telt na een 4 op 27 op de twaalfde plaats slechts twee punten meer dan de rode lantaarn. Crisis heet zoiets. Coach Anastasiou wordt luidop in vraag gesteld, het bestuur polste zelfs al andere trainers. “De tegenvalle­nde resultaten zijn zeker niet alleen Anastasiou­s schuld, maar bij slechte resultaten is de coach nu eenmaal altijd het slachtoffe­r”, mijmert Kumordzi.

En dus komt Kortrijk tegen Genk met het mes tussen de tanden op het veld. Gezien zijn sterke band met de tegenstand­er wordt het een speciale match voor de Ghanees. “Mijn familie woont er nog en ik beleefde er een mooie periode. Ik koos voor Kortrijk omdat ik meer wou spelen en absoluut in dit land wou blijven. Mijn mooiste herinnerin­g in mijn voetbalcar­rière is de bekerwinst op de Heizel, waar ik ook nog eens scoorde.”

Nieuwe positie

Bij Genk verdween Kumordzi uit de type-ploeg toen hij eind 2014 uitviel met een beenbreuk. “Mijn moeilijkst­e periode. Ik was nooit eerder geblesseer­d. Ik liep toen erg gefrustree­rd rond en de fans van Genk hebben me toen echt gesteund. Toen ik terugkwam, merkte ik dat de filosofie van de club veranderd was en dat de coach vooral jonge spelers wilde opstellen. Toch hield ik me altijd klaar om te spelen.”

Kumordzi is nog niet zeker van een basisplaat­s, tegen Waasland-Beveren vloog hij uit de ploeg. Eerder moest hij vooral als verdediger depanneren. “Het voelt vreemd aan, omdat ik lager sta dan normaal en tegen mijn voet moet spelen. Als je als verdediger een fout maakt, is de weg naar doel open. Het liefst ben ik middenveld­er maar ik spring bij

waar nodig.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Ruslan Malinovsky­i.
FOTO PHOTO NEWS Ruslan Malinovsky­i.
 ?? FOTO BELGA ?? Bennard Kumordzi: mooie herinnerin­gen aan de Heizel.
FOTO BELGA Bennard Kumordzi: mooie herinnerin­gen aan de Heizel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium