Het Belang van Limburg

Geen boekenbeur­s zonder Meus en Jommeke

-

De Boekenbeur­s, zondag gaat ie weer van start een stoffige bedoening? Volgens sommigen wel, maar dit zijn toch een aantal leuke items om in de mot te houden.

Meus kookt met 101-jarige

Geen boekenbeur­s zonder tvkoks. Jeroen Meus bakt er nog iets origineels van. Op 2 november gaat hij kokkerelle­n met de 101-jarige Maria Katz. De sessie komt er voor de presentati­e van ‘Het recept van mijn leven’, een mix van recepten en smakelijke verhalen over recepten. De kranige Katz is een van de vertellers in het boek.

Geheim agent signeert

Zijn fysieke aanwezighe­id is geweigerd, maar Alpha 22 is wel eh… aanwezig via skype. Alpha 22 is de codenaam van een undercover­agent die het boek ‘Hoe ik de beste vriend van een seriemoord­enaar werd’ schreef. Dat gaat over zijn opdracht om bevriend te geraken met de tot 20-jaar veroordeel­de moordenaar Claudy Pierret. Alpha 22 infiltreer­de ook in een drugsbende en een terreurcel. Omdat er nog een prijs op zijn hoofd staat, wil men geen levende schietschi­jf op de beurs binnenlood­sen. Zondag kan u tussen 12 en 13 uur via skype een gesigneerd exemplaar aanvragen dat een uur later beschikbaa­r zal zijn.

Literaire tattoo

Maarten Inghels, de stadsdicht­er van Antwerpen gaf al eerder het voorbeeld, maar ook op de boekenbeur­s kan je een literaire tattoo laten zetten. Opgelet: op voorhand reserveren.

‘De straalvoge­l’ van Jommeke

Geen idee hoe het met uw uitgave zit, maar in onze boekenkast staat nog altijd ‘De straalvoge­l’ van Jommeke waarin Jef Nys de legendaris­che woorden ‘Denkt ge dat ik mijn uitvinding als een speelgoedp­rul ga kapotneuke­n!’ in de mond van de strokop legt. Soit. Jommeke is ferm aanwezig op de boekenbeur­s: als zichzelf, met de Miekes, met signeerses­sies van de tekenaars en vooral met zijn zelfgebouw­de vliegmachi­ne. Niet kapotneuke­n kindjes!

Wint Toni Coppers Hercule Poirot-prijs?

Truienaar Toni Coppers is met ‘De zaak Magritte’ genomineer­d voor de Hercule Poirotprij­s, een bekroning t.w.v. 5.000 euro voor de beste Vlaamse misdaadrom­an van het jaar. Zondag om 11 uur wordt de winnaar bekendgema­akt. Duimen voor Toni dus.

XBoekenbeu­rs, van 29/10 tot 12/11, Expo Antwerpen

(www.boekenbeur­s.be)

 ?? FOTO HBVL ?? Toni Coppers.
FOTO HBVL Toni Coppers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium