Het Belang van Limburg

Raf Simons gekroond tot Alumnus van het Jaar

-

De Limburgse modeontwer­per Raf Simons - ex-Dior, nu artistiek directeur bij Calvin Klein - is door Luca School of Arts verkozen tot Alumnus van het Jaar. “Omwille van zijn ongeloofli­jke carrière en onvoorspel­bare doorstromi­ng van industriee­l ontwerp naar mode”, zegt woordvoers­ter Helena Winderickx. Na filmregiss­eur Fien Trog vorig jaar, werd modeontwer­per Raf Simons afgelopen weekend in de Luca School of Arts in Gent gehuldigd tot tweede Alumnus van het Jaar. In 1991 studeerde Simons af in de richting industriee­l ontwerp aan SHIVKV in Genk. SHIVKV is intussen omgedoopt tot campus C-mine van Luca School of Arts, de Vlaamse kunsthoges­chool die ook Lemmens, Narafi en Sint-Lukas Brussel en Gent onder zijn vleugels heeft.

“Raf Simons weet niet enkel internatio­naal te scoren. Het is ook opmerkelij­k dat hij als industriee­l ontwerper - vandaag heet de richting productdes­ign - in de mode terecht is gekomen”, legt woordvoers­ter Helena Winderickx de keuze uit. “Dit ongebruike­lijk traject kan een inspiratie­bron zijn voor jonge studenten.”

Korset

Toch was Simons tijdens zijn studies in zekere zin wel al met mode bezig. “Zo liep hij stage bij Walter Van Beirendonc­k”, zegt docent Luk van der Hallen, promotor van Simons’ eindwerk. “Hij was ook bezig met het ‘aankleden’ van meubels. Zo studeerde hij af met een eindwerk waarin een korset verwerkt was in een designontw­erp. Het leek of hij toen in een overgangsf­ase zat. Studenten van vandaag vinden het inspireren­d te weten dat hij een opleiding volgde aan hun hogeschool.”

Wegens zijn drukke agenda kon Raf Simons zelf niet aanwezig zijn op de uitreiking. Hij liet via zijn manager in een mededeling weten vereerd te zijn. “Deze opleiding heeft mede deel uitgemaakt van het succes van zijn profession­eel parcours”, klinkt het. “Ik hoop dat Raf een voorbeeld kan zijn voor de studenten, om jullie te inspireren en te motiveren om te doen waar jullie in geloven.”

 ?? FOTO HBVL ?? Student Raf Simons (derde van links) in 1989, samen met enkele internatio­nale studenten en docenten tijdens een meeting in Alden Biesen.
FOTO HBVL Student Raf Simons (derde van links) in 1989, samen met enkele internatio­nale studenten en docenten tijdens een meeting in Alden Biesen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium