Het Belang van Limburg

“We kregen geen

Kanaries maken een vuist, maar zijn kansloos door arbitrage en uitgekookt Club

-

Geen Jordan Botaka gisteren in de kern in Brugge. De flankaanva­ller van de Kanaries liep zaterdag op training een hamstringb­lessure op. Charisis, die al na tien minuten uitviel, liep een spierscheu­r in de hamstrings op. Ook hij houdt net als Kotysch - dus flink wat averij over aan Brugge. Kotysch heeft mogelijk een kuitbeenbr­euk en laat vandaag een scan nemen. Een mens zou vergeten dat STVV een steengoede eerste helft speelde in Jan Breydel. Het bracht de Kanaries… niets op, integendee­l. De arbitrage maakte er in Brugge – onder invloed van een stuwend thuispubli­ek – een sterk staaltje Comedy Capers van. STVV bleef daardoor – naast fysieke schade – achter met een bijzonder zuur gevoel. “We hebben hier geen eerlijke kans gekregen”, zuchtte Sascha Kotysch, die vandaag een scan ondergaat om een kuitbeenbr­euk uit te sluiten. We sommen alle dubieuze fases op. STVV deed in Brugge aardig mee in het openingskw­artier en stak de neus aan het venster met een stel vlijmscher­pe counters. Toch slikte het een vroege goal, Vormer werkte knap af. Het protest van Boli was hevig. “Ook ik zag voorafgaan­d een fout op Boli”, vloekte Steven De Petter, die zelf bewaker was van Vormer, na de douche. “Op het moment dat Vormer die 1-0 opzette was hij al te ver van me weg. Ook hier zouden we over kunnen doordramme­n, maar helaas kwamen er nog fases die veel frappanter waren. Niet te geloven.” Op krukken kwam Sascha Kotysch door de Brugse catacomben geslenterd na afloop. Zijn enkel bleek zwaar gehavend. “Ik werd twee keer zwaar gepakt door Wesley. Maar het is die eerste aanslag waar ik de zware blessure aan overhoud”, aldus Kotysch. “Dit was toch meteen rood? Als je de beelden herbekijkt, zal je genoeg weten. Ik hoef ze niet terug te zien, ik herinner me verdomd goed hoe hij mijn enkel raakte. Ik moet nog vrezen voor een kuitbeenbr­euk, verdorie. Een scan zal dat maandag moeten uitwijzen. En ook: mocht Wesley uitgeslote­n zijn, was het een heel andere match geworden. Ben ik zeker van. We waren sterk en met elf tegen tien had ik het nog willen zien. Ach, we

kregen hier geen eerlijke kans.”

Wie Kotysch kent, weet dat de Duitser niet snel zal afhaken. Ondanks de eerste forse tackle van Wesley ging de Duitser verder, maar een kwartier later was het opnieuw prijs. “Weer Wesley, dezelfde voet”, sakkerde Kotysch. “Ik moest naar de kant voor verzorging. De pijn van de eerste charge werd nadien te hevig en werd onthoudbaa­r.”

“Omdat Sascha naar de kant moest voor verzorging na die tweede daad van Wesley, was de organisati­e even weg bij de hoekschop die volgde”, vulde collega Goutas aan. “Het is een kwaliteit van Club dat het die situatie optimaal uitbuitte, maar dit had nooit mogen gebeuren. Wesley had bestraft moeten worden. Niet Sascha of STVV.” De meest besproken fase werd die waarbij Ruud Vormer een penalty kreeg ten nadele van Lucas Pirard. Ref Van Driessche bleef minutenlan­g aan het videoscher­m gekluister­d om de beelden te herbekijke­n en te overleggen met de videoref, toch werd het een strafschop. “Ongeloofli­jk”, zuchtte Pirard. “Dit was nooit penalty. Ik duwde de bal eerst met mijn handen weg. Dat ik bij de fase ook Vormer meehad? Ik kan mezelf natuurlijk niet wegtoveren. Ik had alleszins eerst de bal, dus kon ik mijn ogen niet geloven toen de ref dan toch nog naar de stip wees. Waar zijn we dan mee bezig in het Belgisch voetbal? Ik reclameerd­e niet meer, nee, ik was te verbijster­d. Wat doe je daar nog tegen?” Dient gezegd. In het Brugse kamp luidde een totaal andere klok. “Gelukkig bestaat de videoref, die zorgde voor gerechtigh­eid”, aldus Vormer.

De score liep op, maar ook aan de

Fout op Boli, Vormer mag doorgaan en knalt de 1-0 binnen De Petter: “Fraai afgewerkt, maar iedereen zag fout” Kotysch opnieuw

door Wesley, Denswil profiteert: 2-1 Dimitrios Goutas: “In plaats van Wesley werden STVV en Kotysch bestraft” Penaltyfas­e wordt Comedy Capers, Vossen bedankt: 3-1 Pirard: “Ik raakte eerst de bal: nooit penalty” Vormer maakt fout op Kitsiou, maar Diaby mag begaan: 4-1 Kitsiou: “De scheids had het gezien, maar greep niet in”

 ??  ?? Vormer valt in de grote rechthoek. Ref Van Driessche herbekijkt de beelden en legt de bal op de stip. “Ik raakte eerst de bal”, reageert STVV-doelman Pirard. (foto inzet)
Vormer valt in de grote rechthoek. Ref Van Driessche herbekijkt de beelden en legt de bal op de stip. “Ik raakte eerst de bal”, reageert STVV-doelman Pirard. (foto inzet)
 ?? FOTO'S BELGA/JEFFREY GAENS ?? Kotysch werd geraakt aan zijn enkel (foto inzet) en moest met een pijnlijke grimas van het veld.
FOTO'S BELGA/JEFFREY GAENS Kotysch werd geraakt aan zijn enkel (foto inzet) en moest met een pijnlijke grimas van het veld.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium