Het Belang van Limburg

Teo werkt hard, maar klungelt voor doel

-

Fysiek probleem

De defensie - zonder Kara (rust voor zijn knieën) en Spajic (enkel) - kwam inderdaad zwaar onder druk te staan. “We kunnen echt goed voetballen”, legde Sofiane Hanni uit. “Waarom doen we dat dan geen 90 minuten? We vergaten te blijven combineren en Eupen achter de bal te laten lopen. Zo hadden we ze wel doodgeknep­en, hoor.”

Wellicht is het nog een fysiek probleem. Alleen Adrien Trebel blijft 90 minuten tempo maken, maar bij gasten als Gerkens en zelfs Kums is het bobijntje sneller af. Physical coach Gino Caen laat de spelers niet voor niets soms 12 kilometer lopen op training. “Na verloop van tijd zetten we te weinig druk op de tegenstand­er”, wist ook Sven Kums. “Zo kreeg Eupen ruimte om tussen de linies te spelen. Nu kwamen we nog goed weg, maar als we dat doen tegen Neymar, Mbappé en Cavani, krijgen we het ontzettend moeilijk.”

Pieter Gerkens riep wel nog verzachten­de omstandigh­eden in. “Als je op Eupen in guur weer 0-3 voor staat aan de rust, dan neem je onbewust gas terug. Dat zou niet mogen, maar we hebben met PSG en Club Brugge nog een cruciale week voor de boeg.” Al zou een puntje pakken tegen de Franse topvoetbal­lers een weergaloze Ondanks zijn zwakke vorm stond Lukasz Teodorczyk tegen Eupen toch weer in de basis bij Anderlecht. Negentig minuten zelfs, in de hoop dat hij eens zou scoren. Dat lukte niet, hoewel een doelpunt - nadat de bal afweek op zijn rug onterecht werd afgekeurd voor buitenspel. “Ach Teo had die goal niet nodig”, aldus Vanhaezebr­ouck. “Hij weet ook wel dat hij daar weinig verdienste aan had. Teodorczyk speelde niet zijn meest gelukkige match, maar hij werkte hard en was betrokken bij combinatie­s.”

Erg veel was de spits toch niet aan de bal. Wij onderzocht­en tijdens deze match hoe erg het echt met hem gesteld is. Wat opvalt, stunt zijn. Dan is de clash zondag tegen Club Brugge belangrijk­er. “Onze prioriteit ligt inderdaad bij Brugge, dat we willen inhalen”, stelde Adrien Trebel. “Maar we hebben ook geen zin om een figuranten­rol te spelen tegen PSG. We willen daar geen slecht figuur slaan”

Roteren met oog op Club

De PSG-vedetten verloren in vijftien wedstrijde­n nog geen enkele keer. Ze pakten dertien zeges en speelden twee keer gelijk buitenshui­s. Ze maakten ook 48 doelpunten, waarvan Cavani er dertien voor zijn rekening nam en Neymar negen. “Het wordt de moeilijkst­e match uit onze Champions League-poule”, oordeelde Vancuperat­iemomenten is dat hij onbeholpen is voor doel. Zelf creëert Teo geen kansen, de aanvoer is dramatisch en als hij dan toch eens in stelling wordt gebracht, verknoeit hij de mogelijkhe­den. Daartegeno­ver staat - en dat is waarom Vanhaezebr­ouck hem verkiest boven Harbaoui en Beric - dat hij altijd jaagt op de bal, duelkracht heeft en dit keer ook degelijk was in het samenspel (kaatsen, deviaties...). “Zonder Teo’s werkkracht zouden we amper kansen creëren”, klinkt het bij Anderlecht. Daarom wil Vanhaezebr­ouck hem er zeker bij tegen Club Brugge en PSG deze week. Maar goed, wij vinden nog altijd dat een aanvaller moet worden afgerekend op zijn doeltreffe­ndheid. haezebrouc­k nog. “Maar ik wil daar geen 90 minuten weggetikt worden en we gaan die match niet laten schieten met het oog op Club Brugge.”

Vraag is of de trainer toch niet gaat roteren in Frankrijk met het oog op de clash met blauw-zwart, want sommige spelers beginnen de vermoeidhe­id te voelen. “We voelen de opeenvolgi­ng van matchen wel, maar ik zal ontgoochel­d zijn als ik in Parijs niet zou spelen”, grijnsde Trebel, die werd bijgetrede­n door Gerkens: “Qua motivatie zal die match tegen PSG makkelijke­r zijn dan die tegen Eupen.” Henry Onyekuru had dan weer zijn eigen kijk op de zaken. “Moe? Een voetballer moet veel lopen en dus loop ik veel. Ik probeer wel re- te vinden tijdens de wedstrijde­n. Weet je: op PSG kan het best dat we met 0-5 verliezen, maar we gaan naar daar met de intentie om te winnen. Anders heeft het geen zin. En krijgen we een pandoering, dan is dat maar zo.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium