Het Belang van Limburg

Meer karakter dan kwaliteit

De Medina ontnuchter­t in slotfase zegezekere Great Old

- Frank BUYSE

Antwerp blijft in de top zes, maar gaf in de slotminuut nog wel de zege weg. Alweer meer op kracht en karakter dan op kwaliteit hadden de bezoekers na de rust een vroege 1-0-achterstan­d helemaal weggewerkt, maar in de slotminuut sloeg De Medina een tweede keer toe. Moeskroen-Antwerp was het duel tussen de twee revelaties van het seizoen. Al waren beide teams de voorbije weken wat weggezakt. De Great Old stond op speeldag 13 nog steeds in de top zes, maar zag de laatste weken steeds meer af: 4 op 12. Het deed coach Bölöni ingrijpen. Jelle Van Damme, die het niet al te lang meer op de bank zou uithouden, mocht dit seizoen voor het eerst starten. De ex-Rode Duivel deed dat centraal achterin in een vijfmansde­fensie, in de plaats van de geblesseer­de Sall. Owusu nam weer voorin zijn plaats in voor Obbi Oulare – alweer acht weken out – en Geoffry Hairemans startte voor het eerst op de bank, Yatabaré opereerde centraal. Het leek niet de beste ingeving van Bölöni, vooral dan omdat de bezoekers snel op achterstan­d kwamen. Moeskroen, ook al een 4 op 12 en 0 op 6 in de laatste twee matchen, was beter gestart en toen een hoekschop na nog geen tien minuten via het hoofd van Bolingi plots voor de voeten viel van De Medina stond het al 1-0.

Een perfect scenario voor de thuisploeg, die rustig maar strak georganise­erd achterover kon leunen. Waarop al snel het manco van Antwerp, dat dit seizoen alleen nog maar in Oostende een achterstan­d kon ophalen, bovenkwam. Een gebrek aan technisch vermogen als het zelf het spel moet maken. En het ontbreken van Hairemans deed er geen goed aan, vooral ook omdat Rodriguez een snipperdag had genomen. De bezoekers dwongen wel overwicht af, maar het bleef steken in goede bedoelinge­n: al te slordig spel, al te snel diepe ballen. Ze kwamen maar moeizaam aan een paar halve kansen – via Dequevy telkens.

Karakter

Daar had de goed georganise­erde en beter combineren­de thuisploeg toch maar weinig moeite mee. Bovendien piepten de Hurlus ook wel een paar keer aan de overkant, via Rotariu, Govea en Bolingi. De bezoekers, nog steeds 10 op 18 op verplaatsi­ng, zouden toch beter moeten gaan voetballen indien ze nog iets wilden rapen op Le Canonnier. Waar ze nog nooit wonnen trouwens.

Dat begrepen ze ook, na de rust werd de thuisploeg steeds meer weggedrukt, er bleef nu echt maar drie man meer achterin. Maar het bleef voorlopig te inspiratie­loos om Moeskroen, dat ook het duel niet uit de weg ging, echt te verontrust­en. Bovendien bleven de Hurlus prikken, maar Bolingi miste zijn kopbal. En dan kwam plots dat ene goeie moment, werd plots de opening nu wél met enige precisie blootgeleg­d. Batubinsik­a stuurde gevat invaller Ardaiz centraal diep weg. De jonge Uruguyaan, pas 18, hield De Medina af en besloot knap naast Bailly in doel (1-1). En Antwerp duwde door. Nog steeds meer op karakter dan op kwaliteit, maar het loonde wel. Bailly pareerde op hoekschop van Hairemans eerst een kopbal, maar Borges maakte het dan toch af. Antwerp dat al bijna het hele seizoen aan bijna 50 procent afmaakte, had ook nu weer niet veel kansen nodig. Het leek alweer te volstaan, de kracht en het karakter, dat de ploeg toch een keer beter moet gaan voetballen, leek een zorg voor later. Maar toen viel de koude douche, de vrijstaand­e De Medina kopte een hoge bal met wat geluk nog binnen. Al bij al een billijk gelijkspel, maar de ploeg van Bölöni zal toch beter moeten gaan voetballen, want op deze manier blijven ze niet in de top zes.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Ardaiz zette de 1-1 op het bord voor Antwerp.
FOTO PHOTO NEWS Ardaiz zette de 1-1 op het bord voor Antwerp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium