Het Belang van Limburg

DE GROTE HAZARD-SHOW

Eden scoort, maar Thorgan doet nog beter

- David VAN DEN BROECK

CANADA

Laurent Cimans seizoen bij Montréal zit erop. Onderhoudt weldra de conditie bij Standard.

CHINA

Axel Witsel won met Tianjin Quanjian met 4-1 van Liaoning. Tianjin kan zaterdag op de slotspeeld­ag derde worden en naar de Aziatische Champions League.

DUITSLAND

Koen Casteels (90’) kon voor de achtste match op rij niet de nul houden bij Wolfsburg, dat gelijkspee­lde in Schalke (1-1). Slikte tegengoal vanaf de stip. Divock Origi (12’) viel net als Dimata laat in. Maakte in de laatste minuut de gelijkmake­r. *** Thorgan Hazard (90’) maakte de belangrijk­e gelijkmake­r voor Mönchengla­dbach op het veld van Hoffenheim (1-3) en loodste zijn ploeg zo naar plaats zes.

ENGELAND

Het was het weekend van de Hazards. Thorgan scoorde, alwéér. En grote broer Eden volgde eindelijk, maakte zijn eerste competitie­goal. De Belgische broertjes samen naar het WK? Die kans wordt alsmaar groter. Kevin De Bruyne (90’) speelde niet zijn beste match voor Manchester City, dat met 2-3 ging winnen bij West Bromwich. Vincent Kompany sukkelt nog met de kuit, zijn comeback is in principe pas voor 18 november. Bij de thuisploeg mocht Nacer Chadli na twee basisplaat­sen op rij zelfs niet invallen. *** Kevin Mirallas (45’, foto) kreeg bij Everton eindelijk zijn eerste basisstek in de competitie, maar werd aan de rust al gewisseld. Everton blijft ook zonder Koeman verliezen, deze keer bij Leicester (2-0). *** Simon Mignolet

We benijden Thierry Hazard, met zo’n talentvoll­e zonen. Maar wat moet het soms frustreren­d zijn. Hij kan onmogelijk overal tegelijk zijn. Alleen online of via satelliet kon hij zaterdag zijn drie voetballer­s zien uitblinken. Thorgan (24) beet de spits af. Op het veld van Hoffenheim zorgde hij ervoor dat Mönchengla­dbach op het uur langszij kwam. Na een prima borstcontr­ole in de zestien (90’) pakte na de vier tegengoals tegen Tottenham nog eens een clean sheet tegen Huddersfie­ld (3-0), zijn derde. *** Toby Alderweire­ld (90’) verloor de topper met Tottenham tegen Manchester United (1-0). Verloor een paar cruciale luchtduels tegen Lukaku. Jan Vertonghen (90’) was de beste verdediger bij de Spurs, kon de nederlaag niet voorkomen. Mousa Dembélé

(28’, foto) maakte zijn comeback na een heupblessu­re.

Bij United kon

Romelu Lukaku

(90’) niet scoren, maar was wel belangrijk met zijn assist voor de winning goal. Marouane Fellaini is nog out met een knieblessu­re. *** Eden Hazard (90’) maakte zijn ramde hij de bal van dichtbij in doel. Zijn vierde goal van het seizoen bevrijdde zijn ploeg, die erop en erover ging. Zo werd hij alweer de gevierde held. Het was al voor de achtste match op rij dat hij op het scorebord stond. Tegen Leipzig, Hannover en Hoffenheim scoorde hij, tegen Dortmund, Bremen, Düsseldorf en Leverkusen gaf hij een assist. Waar hij ook speelt – links, rechts of zoals zaterdag rond de spits – hij blijft belangrijk. Eden HAZARD

Chelsea Weg is de jongen die de ene week speelt en de volgende op de bank of in de lappenmand zit. Vorig seizoen sukkelde Thorgan met het scheenbeen en de knie, maar nu is hij fitter dan ooit, op twaalf matchen miste hij nog maar vijftien minuten. Dieter Hecking, de man die Kevin De Bruyne bij Wolfsburg mee groot maakte, is gek van zijn Hazard. “Hij is een uitstekend­e aanvaller en het was een kwestie van tijd vooraleer hij voor al zijn harde werk beloond zou worden”, zei de Duitser vorige week.

Bejubeld door analisten

Na Thorgan was het zaterdag aan Eden (26). Hij dartelde over het veld en zorgde er eigenhandi­g voor dat Chelsea in Bournemout­h de drie punten pakte. Na zijn twee goals in de Champions League tegen eerste competitie­goal voor Chelsea tegen Bournemout­h (0-1). Werd man van de match. Thibaut Courtois (90’) had weinig werk en hield makkelijk zijn vijfde clean sheet. Michy Batshuayi (11’) viel in voor concurrent Morata, maar kon nu niet scoren. *** Christian Kabasele (90’) was bij Watford, dat op eigen veld verloor tegen Stoke City (0-1) weer basisspele­r centraal achterin. Deed het aardig, maar kon de tegengoal niet voorkomen. *** Steven Defour komt vanavond (21u) in actie met Burnley tegen Newcastle. *** Christian Benteke is bij Crystal Palace nog altijd out met een knieblessu­re.

FRANKRIJK

Thomas Meunier kwam niet in actie bij PSG, dat met 3-0 won van AS Roma scoorde hij nu ook eindelijk in de competitie. Weggestuur­d door Morata kon hij alleen af op de doelman en die liet hij met zijn linker geen kans. 0-1 en eigenlijk had het minstens 0-2 moeten zijn, ware het niet dat Morata de perfecte assist van Hazard verkwansel­de.

Door een enkelbless­ure miste de winger de voorbereid­ing én seizoensst­art, maar intussen is hij weer helemaal de oude. “Ik ben weer op kruissnelh­eid ja. Ik train hard, die blessure behoort tot het verleden”, zei hij na afloop. In de studio van Match of the Day zetten de analisten zijn prestatie nog eens extra in de verf.

Nog een paar van dit soort weekends en we krijgen straks twee Hazards op het WK. De plaatsjes op het vliegtuig richting Rusland zijn bijzonder duur, maar Eden is als aanvoerder van de Rode Duivels sowieso zeker en Thorgan heeft zich de voorbije maanden serieus opgewerkt. Hij was al elf interlands onafgebrok­en van de partij en wist in de laatste, tegen Cyprus, ook te scoren. Bondscoach Roberto Martinez loofde alvast zijn polyvalent­ie en mentalitei­t.

Ik ben weer op kruissnelh­eid. Ik train hard, die blessure behoort tot het verleden

Kylian tegen Arsenal

Een Hazard die zeker niet meegaat is Kylian (22). Maar ook hij deed zaterdag zijn duit in het zakje. Eind augustus verruilde hij het Hongaarse Ujpest voor de reserven van Chelsea en uitgereken­d tegen Arsenal stond hij nu voor het eerst in de basis. Het werd 2-2 en zelf was hij ook betrokken in een van de goals. Nadat de doelman zijn schot stopte, kon ploegmaat Sterling scoren. Driewerf hoera dus voor de Hazards. Maar we betwijfele­n dat vader Thierry het allemaal live heeft kunnen volgen. Nice. *** Youri Tielemans (90’) kreeg bij Monaco, dat met 0-2 in Bordeaux ging winnen, voor het eerst een tweede basisplaat­s op rij. Maakte goeie beurt.

ITALIË

Dries Mertens (90’) versloeg met Napoli Sassuolo (3-1). Scoorde opnieuw en zit nu al aan tien goals in elf competitie­matchen. *** Jordan Lukaku (32’) mocht bij Lazio nog het veld van de rode lantaarn Benevento op, toen de 1-5-zege al bijna binnen was.

SPANJE

Yannick Carrasco was nog niet klaar om te spelen bij Atletico Madrid vanwege een knieblessu­re. Atletico deelde de punten met Villarreal (1-1). *** Thomas Vermaelen kwam niet in actie bij Barcelona door een heupblessu­re.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium