Het Belang van Limburg

“Hoogtepunt in mijn carrière”

Dries Mertens scoort in 200ste wedstrijd voor Napoli

- Pieter VANLOMMEL

Vier jaar nadat hij in de Serie A debuteerde bij Napoli, speelde Dries Mertens zondag tegen Sassuolo zijn 200ste wedstrijd in het blauwe shirt van de Zuid-Italiaanse club. De Rode Duivel zette zijn jubileum extra in de verf met een zoveelste doelpunt: zijn tiende van het seizoen in de Serie A en zijn 80e al voor Napoli. De fiere leider is met 31 op 33 meer dan ooit klaar voor de komst van Manchester City op woensdag. Napoli moest in het eigen Stadio San Paolo winnen van Sassuolo, wilde het opnieuw afstand nemen van Juventus aan kop in de Serie A. De Oude Dame had een dag eerder de drie punten meegegraai­d uit Milaan, waar het AC Milan met 0-2 klopte en zijn voet naast Napoli op de leiderspla­ats zette. Mertens en co wisten dus wat doen. Welgeteld 22 minuten kon laagvliege­r Sassuolo gelijke tred houden met de numero uno in Italië. Dan begon de bezoekende defensie te klungelen en kon Allan profiteren: de middenveld­er schoof de 1-0 simpel in doel. Sassuolo prikte nog wel tegen via Falcinelli, maar nog voor de rust zorgde een vreemde hoekschop van Callejon alweer voor een Napolitaan­se voorsprong: 2-1.

En dan was het moment van Dries Mertens daar. Een kopbal van Albiol belandde bij de Rode Duivel, die de bal met de onderbuik in doel liep. Zijn tiende van het seizoen was meteen goed om de zege veilig te stellen. Met zijn 80 clubdoelpu­nten staat Mertens op de negende plaats van de ranglijst van clubtopsch­utters aller tijden.

We hebben de knop meteen omgedraaid naar woensdag en Manchester City. Ook in de Champions League willen we ver geraken

Lange weg

“Ik ben gelukkig”, reageerde Mertens op de clubwebsit­e. “Dit is absoluut een hoogtepunt in mijn carrière. We hebben al een mooi puntenaant­al verzameld maar we willen doorgaan op dit elan. De weg is echter nog lang en de ploegen die achter ons staan laten niets liggen. Wij moeten alleen naar onszelf kijken en blijven knokken tot het eind.”

Maar eerst is er nog de clash met Manchester City op woensdag. Het Britse sterrenens­emble komt Dries MERTENS

Napoli als groepsleid­er naar San Paolo afgezakt. “We hebben de knop al meteen omgedraaid naar die belangrijk­e wedstrijd”, liet Mertens nog optekenen. “Want ook in de Champions League willen we ver geraken.”

 ?? FOTO EPA-EFE ?? In 200 wedstrijde­n voor Napoli trof Dries Mertens 80 keer raak.
FOTO EPA-EFE In 200 wedstrijde­n voor Napoli trof Dries Mertens 80 keer raak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium