Het Belang van Limburg

Hans van Alphen is getrouwd

-

Gewezen meerkamper Hans Van Alphen (35) trad zaterdag in Hasselt in het huwelijk met zijn vriendin Kim. Wereldkamp­ioene Nafi Thiam en haar vriend Niels Pittomvils woonden de feestelijk­heden bij.

GOLF

Mivis net naast podium - Christophe­r Mivis miste zijn eerste zege op de Challenge Tour. In de Emiraten werd hij vierde op twee slagen van winnaar Jens Dantorp. Mivis verbetert zo zijn ranking op de Order of Merit van de Challenge Tour, die woensdag met de Grand Final het seizoen afsluit. Hij behoudt dus uitzicht op een European Tour-kaart.

TENNIS

Wozniacki wint Masters -

De Deense Caroline Wozniacki won in Singapore de WTA Masters. In de finale haalde de voormalige nummer één van de wereld, die nog geen grote zege op haar naam had staan, het van Venus Williams met twee keer 6-4. Zeven jaar geleden verloor ze de finale van Kim Clijsters. Federer wint in Bazel - Roger Federer heeft voor de achtste keer zijn thuistorno­oi in Bazel gewonnen. Hij klopte in de finale Juan Martin del Potro met 6-7 (5/7), 6-4 en 6-3, nadat hij zaterdag David Goffin had versalgen met 6-1 en 6-2 versloeg.

Pouille klopt Tsonga in Wenen - Lucas Pouille won het ATP-tornooi in Wenen. In een Frans onderonsje won hij met 6-1 en 6-4 van Jo-Wilfried Tsonga.

WIELRENNEN

Dopingzond­aar Sola geschorst - Manuel Sola testte positief op het gebruik van testostero­n. De 25-jarige Spanjaard van Caja Rural leverde het positieve plasje af in mei tijdens de Ronde van Navarra en is voorlopig geschorst door de Spaanse wielerbond. Gaviria gaat voluit voor Tour - Fernando Gaviria schrapt volgend seizoen de Giro en gaat voluit voor de Tour. De Colombiaan van Quick Step rijdt ook alle voorjaarsw­edstrijden tot en met Parijs-Roubaix.

BAANWIELRE­NNEN

De Ketele en De Pauw derde in Zesdaagse Londen - Kenny De Ketele en Moreno De Pauw volgen zichzelf niet op als winnaars van de Zesdaagse van Londen. Ze eindigden derde. De zege ging naar het Australisc­he duo Cameron Meyer en Callum Scotson.

BILJART

Blomdahl houdt Caudron van zege - Driebander Frédéric Caudron (UMB-7) verloor de finale van het WB-tornooi in het Franse La Baule: 40-25 tegen de Zweed Torbjörn Blomdahl (UMB-6).

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium