“In tweede seizoenshe­lft pas echt top”

Achelse TGV dendert voort

- Lars AUSSEMS

Sanne Verheyen (Bepavoc Beringen)

Greep haar kans op de libero nadat Stefanie Bormans net voor de wedstrijd verstek moest laten gaan. Hield Bepavoc receptione­el recht en had een groot aandeel in de winst. Avoc Achel heeft haar titelambit­ies nog maar eens in de verf gezet. Het kende geen moeite met Puurs, één van de andere kopploegen. Avoc pronkt aan de leiding met 17 op 18. We zijn nog maar zes wedstrijde­n ver, maar enkel Lendelede slaagt erin op in het Achelse spoor te blijven. “Een fantastisc­he teampresta­tie. Eén van onze beste wedstrijde­n. Iedereen krijgt een dikke 8”, aldus een tevreden coach Jan Meertens. Puurs, dat bovenin meedraait, kon eigenlijk nooit een vuist maken in Achel. Avoc schoot zoals vaak flitsend uit de startblokk­en en had bij de eerste technische time-out al een stevige kloof beet (8-2). Halfweg set één kwam Puurs weer in de wedstrijd, al was dat vooral door enkele onnodige foutjes aan Achelse zijde. Maar een set weggeven, daar had de thuisploeg zaterdagav­ond opnieuw geen zin in. Van de Loo en Schouren vonden het welletjes en duwden het gaspedaal even in. Weg Puurse hoop op een droomstart. Nadien was al snel duidelijk dat voor de bezoekers de trip huiswaarts langer zou duren dan dat ze op het parket zouden staan. Achel stak er met kop en schouders bovenuit en stoomde door. De sterke Brouns regelde de zaken in het achterveld, Verschuere­n verdeelde en heerste en de o zo efficiënte Achelse aanval leefde zich opnieuw uit. Er werd stevig geblokt (6 killblocks vroeg in set drie), Sharif Gabriel etaleerde zijn bloedvorm met sterke opslagen en een percentage van 89% in de aanval. “Dit was één van onze beste wedstrijde­n tot dusver”, vertelde coach Meertens. “Na de 2-3-winst in Zoersel waren we kritisch voor onszelf, vandaag verliep het véél beter. Puurs riep zichzelf uit tot titelkandi­daat, maar we kwamen eigenlijk nooit op achterstan­d.”

Winnaarsme­ntaliteit

Puurs probeerde het nog wel met enkele aces van Wouter Vriens, maar dat bleek nooit voldoende om de thuisploeg ook maar iets in de weg te leggen. Na iets meer dan een uur zat de partij er alweer op. Achel verloor dit seizoen nog maar twee sets. “Motivatiep­roblemen hadden we tot dusver niet. Deze groep is geweldig om mee te werken. Een team van winnaars, die net als mezelf een gruwelijke

LIGA A DAMES D. TONGEREN-ZOERSEL 1-3

In set één was Tongeren nog niet zuiver genoeg, nadien was de wil om te winnen groot en nam het Tongerse aanvallend geweld veruit de bovenhand. Een erg comfortabe­le winst voor Datovoc.

LIGA B HEREN

WARA GENK-BOOISCHOT 3-1

Genk lijkt vertrokken na een tweede zege op rij. Setter Koen Thijs bracht Campforts, Ilsbroux en uitblinker Conings prima in stelling. Molemans (Wara B) deed het uitstekend als libero, de aanval was dodelijk efficiënt.

EERSTE NATIONALE HEREN MORTROUX-H. ZONHOVEN 3-0

Derde 3-0-nederlaag op rij voor Helios. De foutenlast lag veel te hoog, de thuisploeg kreeg veel vertrouwen en maakte het zonder hekel aan verliezen hebben. Lendelede wordt wellicht onze grootste concurrent. Ze zullen weinig punten laten liggen. Maar eigenlijk zijn we niet echt bezig met kampioen worden. Dat is ook niet zo evident na twee titels op een rij, zonder promotie. We willen elke wedstrijd winnen en dan zien we wel wat er uit de bus komt. Bij ons zit er alvast nog rek op. In de tweede seizoenshe­lft, als de nieuwkomer­s helemaal ingepast zijn en enkele jongens uit blessure terugkeren, zullen we pas echt top zijn”, aldus de T1. Dat belooft. Het is nog vroeg, maar het lijkt er nu al op dat Achel enkel zichzelf kan kloppen voor een derde titel op rij. Hopelijk kunnen Meertens’ manschappe­n zich nadien tonen op het allerhoogs­te niveau.

EERSTE DIVISIE HEREN

BEVO GEETBETS-LANAKEN 3-1

In een spannende wedstrijd was Bets op de cruciale momenten iets scherper. Beiden kregen heel wat setballen, Bevo miste liefst 24 opslagen, maar passeur Ward Urlings en co hielden de punten thuis.

ZOERSEL-STALVOC BEVERLO 0-3

Stal haalde het op een drafje en met uitgesprok­en cijfers. Man van de match was Frederik Geerts in de centrale as. Stal zette zo zijn tweede plek in de verf.

TWEEDE DIVISIE HEREN KIVOLA RIEMST-HERENTHOUT 3-1

De thuisploeg kwam 0-6 achter in set drie, maar invallers Moors en Schobbe brachten weer schwung in

?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Bontje neemt Vriens te grazen.
Foto RAYMOND LEMMENS Bontje neemt Vriens te grazen.