Het Belang van Limburg

Lefgozers tonen ware gelaat

Herboren Maaseik bezorgt Roeselare eerste seizoensne­derlaag

- Rob KWANTEN

Een week na een 2-3-nederlaag tegen Waremme landskampi­oen Roeselare trakteren op een 0-3-pandoering. Faut le faire. Noliko Maaseik staat er weer. En hoe. Met nog een inhaalweds­trijd tegen Guibertin te goed reduceren de Maaslander­s de achterstan­d op Roeselare naar 6 punten. "Maar we moeten niet denken dat alle problemen nu opgelost zijn", aldus manager Wout Wijsmans. "Ik denk dat we vandaag niemand moeten motiveren", zei teammanage­r Ivo Rutten zaterdag tijdens de opwarming. De bezoekers hadden iets recht te zetten. Maaseik, met Rychlicki bijna de hele wedstrijd op de bank, toonde vanaf de eerste bal een grote portie lef en grinta. Vooral qua opslagdruk was de progressie opmerkelij­k. In een gelijkopga­ande eerste set forceerde Bruno bij 16-16 met 2 opeenvolge­nde aces een kloofje. Een van de vele listige tweede ballen van setter Blankenau bracht de bezoekers op setbal, Mijatovic benutte die gretig.

Een goed gevuld Schierveld­e kreeg een beklijvend­e tweede set te zien. Man van de match Tammemaa heerste in het midden, maar zag Roeselare onder impuls van Orczyk uitlopen naar 21-17. Een time-out van Banks bracht echter soelaas. Goed aanvalswer­k van Cox en Maan en enkele missers van Verhannema­n herstelden het evenwicht. Beide teams stapelden vervolgens de setballen op, maar het was een ronduit sublieme ace van Tammemaa die Noliko zowaar 0-2 voor bracht. "Vandaag speelden we zonder druk en met veel vertrouwen", reageerde de van Toulouse overgekome­n Est de ploeg. Met enkele mooie bloks zorgde Levenstond voor de cruciale setwinst. Ook libero Humblet liet zich opmerken.

ELVOC ELEN-ZOERSEL 0-3

Verdienste­lijke wedstrijd van Elen, dat een derde nederlaag op rij niet wist af te wenden. Sets één en twee waren een dubbeltje op zijn kant, in set drie had Zoersel te veel aanvallend­e power in huis.

BOLDERBERG­NOORDERKEM­PEN 1-3

De bezoekers kwamen vooral verdedigen­d beter voor de dag. In set vier kende de thuisploeg de nodige dosis pech. VCK-coach Peter Ruttens zag Giel en Wouters opnieuw sterk invallen.

WARA GENK B-BEERSE 1-3

Reymen en Clerx brachten Genk in set drie weer even in de wedstrijd, maar Jacobin en Devlieger bleven na afloop. "Ik hou wel van wedstrijde­n waarin we als underdog acteren. Ik hoop dat deze 3 punten ons weer op de rails brengen en dat we donderdag tegen Guibertin de lijn kunnen doortrekke­n." In set 3 bulkte Maaseik van het vertrouwen. Libero Dronkers, die praktisch heel de wedstrijd geviseerd werd door de thuisploeg, liet zich op geen foutje betrappen en bracht Blankenau voortduren­d perfect in stelling. Topscorer Maan, Cox en Bruno knalden de malaise van de afgelopen weken naar de vergeetput. Bruno verWout de thuisploeg pijn doen. Genk speelde niet volwassen genoeg en verliest eventjes de voeling met de top van klassement.

AVOC ACHEL B-R. STEVOORT 2-3

Winst voor Stevoort in het duel der middenmoto­rs. De blokkering en receptie van Roveka maakten het verschil. Achel leek bij 13-8 in de tiebreak de zege in de knip te hebben, maar enkele knappe reddingen in het achterveld hielpen Stevoort aan 2 verdiende punten.

GEEL-HE-VOC HECHTEL EKSEL 3-0

He-Voc slaagde er niet in verder te bouwen op de overwinnin­g tegen Elen. Coach Kenens vond geen oplossinge­n om de Geelse aanvalsdru­k te overmeeste­ren. Receptione­el kwamen de bezoekers zeer zwak voor de dag.

Timo TAMMEMAA knalde het eerste wedstrijdp­unt nog met een voetfout, maar een vlam langs de lijn van Cox en een foutje van de thuisploeg legden de thuisaanha­ng uiteindeli­jk het zwijgen op.

EERSTE DIVISIE DAMES DILSEN-STOKKEM-GEEL3-0

Mavo koppelde de lancering van haar stickerboe­k aan een vlotte thuiszege en komt mee aan de leiding na het verlies van Zandhoven tegen Zoersel. Vooral verdedigen­d maakte een wilskracht­ig DilsenStok­kem een goede beurt.

JEVAL ALKEN-BOOISCHOT 3-0

De bezoekster­s namen veel risico aan de opslaglijn en dat bezorgde Jeval wat receptiepr­oblemen in de eerste set. Booischot maakte echter te veel fouten om aanspraak te maken op setwinst. Middenduo Sneyers-Vandebroek deelde bij Alken de lakens uit.

LINT-DIEVOC DIEPENBEEK 3-0

Dievoc, dat vooral aanvallend onmondig voor de dag kwam, blijft kwetsbaar op verplaatsi­ng. Een kleine opflakkeri­ng in de tweede set Wijsmans, die de wedstrijd bijwoonde op uitnodigin­g van de hoofdspons­or van Roeselare, hield de voetjes op de grond. "Dit is de mentale opkikker die de jongens nodig hadden. We hebben de afgelopen week geen drastische maatregele­n genomen. Er is scherp getraind en de entourage heeft er alles aan gedaan om de druk weg te nemen. Je ziet dat de context van een wedstrijd veel bepaalt. Tegen Gent en Waremme bezwijken enkele jongens onder de druk omdat ze moesten winnen. Maar op het veld van de was niet voldoende om Lint iets in de weg te leggen. "Een wedstrijd om snel te vergeten", aldus secretaris Koen Dekens.

RETIE-WEVOC WELLEN 0-3

Eerste overwinnin­g voor Wellen, dat de hele match sterk serveerde. Ieven en Aerts kenden in aanval een begenadigd­e dag. In de laatste set vocht Retie van 16-24 terug naar 23-24, maar Wevoc kreeg uiteindeli­jk wat het verdiende.

TWEEDE DIVISIE DAMES HELCHTEREN-BERINGEN 0-3

Libero Bormans gaf verstek (keelontste­king), Verheyen greep haar kans en hield Beringen receptione­el recht. In set één en twee maakte Bepavoc het zichzelf moeilijk door teveel foutjes maar Vangeel, Bertrands en Vandevenne beslisten telkens in het slot. (aula) landskampi­oen en de bekerwinna­ar lukt plots alles. We moeten nu echter niet denken dat alle problemen opgelost zijn. Donderdag komt Guibertin op bezoek. Zij gaan net als Waremme alle remmen losgooien. Aan ons om dan te tonen dat we vooruitgan­g hebben geboekt", besluit Wijsmans.

Ik hou wel van wedstrijde­n waarin we als underdog acteren

HEIST HERENTHOUT- RIEMST 3-0

Kivola had het in het begin lastig tegen een sterk serverend Heist. Nadien was de agressie hoog en kwam Riemst met Piraprez terug in de match. In money time deden receptione­le foutjes Kivola echter de das om.

JARACO AS B-L.-LEUVEN 0-3

Jaraco As blijft als allerlaats­te in de ranking sukkelen met één puntje. Tegen titelkandi­daat Leuven vocht het voor wat het waard was. Vooral in twee werd aangedrong­en, maar ook daar kwam het logische niveauvers­chil in het slot boven.(aula)

H.-LEUVEN-LANAKEN 3-0

Een verdienste­lijk Sparvoc was op de cruciale momenten net dat tikkeltje minder scherp dan de leider. Aan vechtlust geen gebrek bij Lanaken, dat bleef knokken tot het laatste punt.

?? Foto VDB ?? De spelers van Maaseik namen tegen landskampi­oen Roeselare revanche voor de pijnlijke nederlaag tegen Waremme.
Foto VDB De spelers van Maaseik namen tegen landskampi­oen Roeselare revanche voor de pijnlijke nederlaag tegen Waremme.