Het Belang van Limburg

“Scheidsrec­hter beslist match”

Lummen pakt in extremis de overwinnin­g

- Johnny PEETERS

Jolien Wouters

Zorgde er in de slotminuut van de verlenging in Houthalen voor dat Lummen de 58-54-achterstan­d omboog naar 58-59. Maakte in totaal 25 punten tegen haar exploeg. De derby om de eerste plaats kwam traag op gang, maar daarna kregen de talrijk opgekomen supporters alles te zien wat een derby kan veroorzake­n. In de verlenging nam Houthalen in de slotminute­n van achter de vrijworpli­jn een 58-54-voorsprong. Wouters kon met een driepunter en een de winst naar zich toe trekken. De technische fout van coach D’Haese belette Houthalen van een ultieme poging.

lucky shot

“We waren langs beide kanten enorm zenuwachti­g”, aldus Jolien Wouters. “Dat is elke keer zo als we tegen elkaar spelen. Zonder Anneleen De Baets (scheurtje in de voet, nvdr.) kwamen we toch in de problemen op de guard.” Lummen kwam al snel in foutenlast. Na 21 minuten moest Lorent met 4 fouten gaan rusten. Houthalen kon door vrijworpen gelijke tred houden en beheerste ook de rebound. Lummen kon van achter de driepuntli­jn voorkomen dat de thuisploeg verder uitliep. Halfweg de verlenging zorgde Wouters met een driepunter voor 51-54. Via Bogaerts kwam Houthalen terug voorbij. Het shot van Gielen bij 55-54 werd afgekeurd na problemen met het scorebord, maar Sourbron en Knaepen zorgden met vrijworpen voor 58-54. Wouters nam de winst toch mee naar Lummen.

Agressieve verdedigin­gen

“De verdedigin­g was aan beide kanten heel sterk”, voegt Wouters toe. “Dat bij ons de driepunter­s binnenviel­en, telde door.” “We wisten dat als we agressief verde- digden, we zeker een kans maakten”, aldus Lisa Gielen. “Dat laatste lucky shot besliste over de winst. We hadden alles gesloten en ik maakte er zelfs een fout op. We verloren door enkele beslissing­en van de scheidsrec­hter.”

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Dreigende handen van Caro Swolfs (5) en Freya Mertens bij de lay-up van Lisa Gielen.
Foto DICK DEMEY Dreigende handen van Caro Swolfs (5) en Freya Mertens bij de lay-up van Lisa Gielen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium