Het Belang van Limburg

“De Martijn Hendrix-show”

Lommel werpt zich op als titelkandi­daat nummer één

- Raf COMANS

In een hard bevochten, maar sportieve derby heeft Lommel onderstree­pt waarom het aan de leiding staat. Dieter Souveryns (35 punten) wierp zich bij Tongeren wel op als 'superman', maar Lommel blonk uit als solide ploeg. Martijn Hendrix - 23 punten na rust - scoorde in het vierde quarter 5 driepunter­s zonder misser tegen zijn ex-ploeg. “De Martijn Hendrix-show”, lachte Lommel-coach Ludo Horions. “Hoewel, dat mag ik niet zeggen. Het is meer dan dat”, stelde hij terecht. “We beginnen slecht, maar ik had het gevoel dat het goed zou komen. Einde eerste helft voelde ik dat we goed in de match zaten.” Geen paniek dus bij Lommel toen Tongeren onder impuls van Eskens en Souveryns opende met een 12-0 (3'). Wesenbeek zette de achtervolg­ing in en dichtte via Moonen en Jacobs de kloof. Met een eerste driepunter van Martijn Hendrix kwam Lommel in de 17’ langszij (35-35) en opnieuw Moonen en Jacobs zorgden voor een kleine 3840-voorsprong bij de rust. “We waren te plat in het begin. Maar we zijn mentaal heel sterk. We bleven dus rustig zoals altijd dit seizoen als we achter komen. We weten dat we de betere ploeg hebben. Niet betere spelers of talent daarom, maar wel de beste ploeg. We spelen ook al 3 jaar samen”, aldus Hendrix. Na de rust nam Lommel de match helemaal in handen en Wesenbeek, Gijbels en Bram Schelkens zetten al snel een tienpunten­kloof op het bord: 45-56 (26’). Souveryns, stevig op de huid gezeten door Jacobs, probeerde vergeefs de bakens te verzetten. Hendrix - beperkt tot één driepunter voor rust - ontbond zijn duivels. Naast 23 punten in de tweede helft, waarvan 6 bommen, liet hij ook zijn ploegmaats scoren. Vijf Lommelse spelers eindigden in de dubbele cijfers. Van een ploegprest­atie gesproken! Hendrix en Moonen kregen een applausver-

MANNEN 2DE LANDELIJKE B

VABCO MOL-OPTIMA 70-64

vanging. “De balcircula­tie bij Lommel is veel beter. De bal gaat rond tot ze de vrije man vinden. Bij hun kan iedereen scoren terwijl er bij ons maar een paar spelers shotten. Lommel is een meer complete ploeg”, stelde penningmee­ster en scouter Jos Vandewal van Tongeren vast.

“We vallen stil. Op het einde is er geen organisati­e en geen defense meer. Er waren vooraf lijnen uitgezet zowel in aanval als verdedigin­g, maar daar heb je niets aan als men er zich niet aan houdt”, aldus BKT-speler Jeroen Eskens, die onder de indruk was van Lommel. “Als je hier op deze manier komt winnen, ga je nog weinig tegenstand hebben. Lommel kan alleen zichzelf nog verslaan in de strijd om de titel. Of wij ook groen licht gekregen hebben om dit jaar wel voor de titel te gaan? Niemand wil nog zo een situatie als vorig jaar.” “We hebben ook nog moeilijke matchen zoals bijvoorbee­ld uit bij Hasselt. En we gaan wel eens een off-day hebben zoals in Esneux, maar we gaan iedere match spelen om te winnen”, repliceerd­e Martijn Hendrix.

Anne Venken (Hasselt) scoort 33 punten

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium