Het Belang van Limburg

Lommel houdt ook Beverst af

- Rob KWANTEN

In eerste provincial­e bij de mannen heeft Beverst nagelaten om Lommel een eerste punt afhandig te maken. Lovoc won de topper met 3-1 en blijft autoritair leider met 3 punten voorsprong op het trio BeverstZon­hoven-Dilsen-Stokkem. Bij de meisjes pakte Uikhoven de eerste driepunter van het seizoen. Bij 18-21 leek Lommel in de eerste set af te stevenen op verlies. Maar de aanvallend­e power van Jorik Janssen zorgde alsnog voor 25-23. De thuisploeg was niet te houden in set 2 (25-13), maar Beverst vond dan toch eventjes het juiste ritme. Libero Michiels haalde veel ballen op en Reynders scoorde op positie 4 nagenoeg elke bal met als resultaat een 16-25-zege in set drie. Schovoc had echter niet genoeg meer in de tank om een puntje te sprokkelen en verloor de volgende set met 25-21.

“Na een stroeve start zijn we dan toch losgekomen”, vertelt trainer Gust Claes. Leuk om na 5 wedstrijde­n het maximum van de punten te hebben, maar promotie is voor ons geen must. We mikken vooral op enkele mooie thuiswedst­rijden in de play-offs en ik zou ook graag enkele spelers van de U17-ploeg, die ik één keer per week onder mijn hoede neem, laten doorstrome­n. We gaan een eventuele promotie naar tweede divisie niet laten liggen. We zouden er wat meer verliezen, maar dit team heeft genoeg kwaliteit om in die reeks het behoud te verzekeren.” Voor Beverst kwam er zaterdag een einde aan een zegereeks van vier wedstrijde­n. “Jammer, want in de eerste set hadden we een mooie voorprong”, aldus Raf Poosen. “Daarna werden we vooral receptione­el weggespeel­d, met uitzonderi­ng van de derde set. We hebben getoond dat we de top vier waard zijn, dus ik ben niet ontevreden over het resultaat.” Dilsen-Stokkem won zaterdag met 3-0 van Hasselt, Zonhoven genoot van een vrij weekend.

Meisjes eerste provincial­e

Uikhoven klom zaterdag naar de zevende plaats dankzij een 0-3overwinni­ng op het veld van Hasselt. “Het hing in de lucht”, aldus trainer Michel Paulissen. “Er heerst al twee weken een uitstekend­e sfeer op training. Zeer welkom na onze mindere seizoensta­rt. Segnana verdeelde goed en Van Kuijk scoorde aan 60 procent in het midden. Ik ben ook heel tevreden over het debuut van de vijftienja­rige Lore Pass. We kunnen onze jeugd goed gebruiken, nu Caro Caretta besloten heeft om haar volleybals­choenen aan de haak te hangen. Jolyn Verheyen heeft op training dan weer haar enkelbande­n gescheurd. Haar wacht een lange revalidati­e.” Een door blessures geplaagd Alken incasseerd­e op het veld van Ham de vijfde nederlaag op rij. “Vooral Steffi Bas had een groot aandeel in onze 3-0-overwinnin­g”, aldus Ham-oefenmeest­er Van Samang. “Ook Jozefien Philipsen deed het schitteren­d op de opposite.”

1STE PROVINCIAL­E

ALKEN-BILZERSE 62-73

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Lommel-Beverst: Verheyen (9) en Panis (3) blokken een poging van Timmermans (3) af.
FOTO RAYMOND LEMMENS Lommel-Beverst: Verheyen (9) en Panis (3) blokken een poging van Timmermans (3) af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium