Het Belang van Limburg

Lummen pakt de leiding

- Johnny PEETERS

In tweede provincial­e heeft Lummen met een ruime 86-66overwinn­ing tegen leider Pelt de eerste plaats overgenome­n. In eerste blijven Bilzerse en Zolder ongeslagen na uitoverwin­ningen in Alken en Maasmechel­en. Lummen had na zeven minuten al een 25-12-voorsprong bijeen gespeeld tegen Pelt. “We zaten van bij de start niet in de wedstrijd”, aldus Pelt-coach Polly Reeckmans. “De Hert en Geerlings waren er niet bij en dat scheelt toch een slok op een borrel. Het jonge geweld van Lummen nam die voorsprong dankzij een agressieve defence.”

Lummen scoorde slechts 13/31 van achter de vrijworpli­jn, maar behield zijn voorsprong met fastbreaks en driepunter­s van Claes, Vanwijn en Paredis. “Ik had een heel moeilijke wedstrijd verwacht”, aldus Ruben Claes. “Maar iedereen was vandaag extra gemotiveer­d. Daardoor konden we al snel een kloof maken. We speelden heel snel en de passen kwamen goed aan. Gert Vanwijn kon in de eerste helft voor de punten zorgen. Daarna namen Simon Paredis en ik over. De verdedigin­g was goed, maar inside moet het nog veel beter. Die verantwoor­delijkheid neem ik vooral zelf. Mentaal is deze overwinnin­g heel belangrijk voor ons.”

“Ik til niet zo zwaar aan deze nederlaag”, stelt Reeckmans. “Het was gewoon onze dag niet. Dit is nog maar de eerste nederlaag van dit seizoen. Het is nog lang en wij ontvangen Lummen nog thuis. Daar zullen we dit zeker kunnen rechtzette­n.”

Leopoldsbu­rg pakte een ruime overwinnin­g tegen Houthalen C dankzij 35 punten van Sean Van Damme. “Tegen het jonge Houthalen wisten we dat we fysieker moesten spelen en dus harder moesten verdedigen”, aldus Van Damme. “Voor mezelf was dit de eerste match dat ik terug op mijn niveau kon spelen, nadat ik begin dit seizoen geblesseer­d was en lange tijd naar de kine moest gaan. Ik kreeg heel goede passen van Dominiek Reynders. Zijn bal is al onderweg als ik nog niet volledig vrij sta op mijn positie. Ook Jorgen Kaerts gaf mij de bal perfect aan.”

Alken was na een sterke eerste helft tegen leider Bilzerse de pedalen kwijt in het derde kwart.

2DE PROVINCIAL­E

LUMMEN-PELT 86-66

 ?? FOTO SD ?? Lummen-Pelt: Nick Wauters op weg naar een korf tegen Cas Wolters.
FOTO SD Lummen-Pelt: Nick Wauters op weg naar een korf tegen Cas Wolters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium