Het Belang van Limburg

“Hoofd zelf op kapblok gelegd”

Strijd der Gelko’s draait uit op een anticlimax van jewelste

- Jo TREKELS

Het kleine Gelko ging het grote Gelko warm ontvangen. Dat zou vonken geven! Helaas, meer dan een waakvlamme­tje kregen we niet te zien. Promovendu­s Eisden-Dorp presenteer­de zich van meet af aan als de kleine broer in de derby. Zelfs grote broer Hasselt raakte verveeld. De strijd der Gelko’s draaide zo onverwacht uit op een anticlimax van jewelste. De uitzege, die was ingecalcul­eerd. De score, tot daar aan toe. Maar de manier waarop EisdenDorp zich liet wegzetten? Van de goeie prestatie tegen Charleroi (3-2) én de eerste zege tegen Lierse (2-1) bleef niets meer over.

“Al bij de opwarming voelde je het”, bekenden diverse spelers. Onafhankel­ijk van elkaar. “Het leek wel of we schrik hadden en we toonden té veel respect. We vertrekken altijd vanuit de organisati­e, maar dan wel met meer beleving, geloof en strijd”, sprak Abderrazak Ziriouhi, misschien nog de beste thuisspele­r.

“We hebben zelf ons hoofd op het kapblok gelegd in de eerste helft”, vulde Jeroen Opdenakker aan. “Er was ook niemand die opstond en het vuur erin kreeg. Zo’n leidersfig­uur missen we. Aan de rust was het 0-4 en zat iedereen met het hoofd tussen de benen. Enkel de coach sprak. Dat het ook stil was op de tribunes? Logisch, niet?”

Spaarstand

“Dit was veruit onze slechtste wedstrijd tot nu toe”, vertelde T1 Antoine Merlino. “Ik zal altijd mijn ploeg in beschermin­g nemen, maar nu... Dat je niet goed speelt? Daar kan ik mee leven, maar dat je geen beleving toont? Er zat echt niks in. Na rust was het iets beter, maar Hasselt haalde de voet van het gaspedaal. Voor hen was dit een slechte oefenmatch.” Dat had Merlino goed gezien. Hasselt acteerde op spaarstand. Carmelo Nieddu wisselde vrank en vrij én gooide ook nog beloften Arbaoui en Nsis in de strijd. Bovendien speelden beide Spanjaarde­n op één been.

“Ik sukkel met de knie”, bekende Christian Ortiz, goed voor twee assists. “Ik wilde de ploeg helpen, maar nam geen risico. Ja, we hadden meer weerstand verwacht.” Terwijl Eisden makkelijk goals weggaf, creëerde het zelf amper wat. “Na rust heb ik een paar ballen moeten pakken”, knikte Dries Lahraoui. “Vóór rust geen enkele.” Voorwaar geen bluf. Ziriouhi trapte de eerste bal namens Eisden-Dorp tussen de palen in minuut 23!

Geladi

Hoe had Theo Geladi - sponsor van de thuisploeg en manager van de bezoekers - de derby beleefd? “We hebben hen niet onderschat en boekten met controlevo­etbal een makkelijke zege, met cijfers die je mag verwachten van profs tegen amateurs”, zei Theo. “Nochtans waren we er op voorhand niet gerust in. We dachten dat ze op hun kop zouden staan om ons te kloppen, maar blijkbaar stonden ze stijf van de schrik. We hebben hen niet willen vernederen. Nu ja, voor de neutrale toeschouwe­r was het geen goeie match, voor ons wel.” Vrijdag bekert Hasselt in Borgloon, Eisden-Dorp mag voor een inhaalmatc­h naar… HalleGooik. “Voor ons begint de competitie daarna”, besloot Jeroen Opdenakker realistisc­h.

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? ‘Appie’ Ziriouhi houdt Mustapha Harram van het leer.
Foto RAYMOND LEMMENS ‘Appie’ Ziriouhi houdt Mustapha Harram van het leer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium