Het Belang van Limburg

Flipperkas­t

-

Geen mens die zich zaterdagav­ond verveelde aan de Tiensestee­nweg. Het kunstgrasv­eld leek op een flipperkas­t, met acht goals als resultaat. Acht doelpunten op Stayen, dat was geleden van het seizoen 2008-2009, toen Guido Brepoels Olympic Charleroi naar huis stuurde met een 7-1-pandoering.

Toch bleef de trouwe aanhang met een zuur gevoel achter. De tweede plaats lag weer binnen handbereik, maar dat was buiten het offensieve talent van Eupen gerekend. Onbegrijpe­lijk dat zij de rode lantaarn dragen, geen enkele tegenstand­er zagen we zo veel prikken uitdelen op de synthetisc­he mat, waarop iedere Oostkanton­ner zich in zijn sas voelde. Al moet gezegd dat de defensie bij momenten veel weg had van kaas met gaten. Aan beide kanten overigens. De STVV-verdediger­s maakten fouten, maar alleen hen met de vinger wijzen, is niet fair. De Kanaries stonden er niet in blok, dat konden bijsturing­en van De Roeck niet verhelpen. De Truiense coach begint de blessurela­st in zijn kern te voelen. Die onfortuinl­ijke Duitser achteraan, Sascha Kotysch, werd fel gemist. Teixeira weerde zich als een leeuw, maar ook de Portugees moest zich vier keer gewonnen geven.

Na de interlandb­reak kan De Roeck mogelijk een aantal spelers recuperere­n. We zijn benieuwd of STVV zich tot de jaarwissel­ing zal kunnen handhaven in de top zes. Al even nieuwsgier­ig kijken we uit naar wat er in de bodem van de klassering gebeurt. Het kan niet zijn dat dit Eupen die laatste stek tot het einde zal meedragen en een degradatie tegemoet gaat. Wie gaat er dan in het voorjaar wel uit? Onze voorspelli­ng: onderaan wordt het spannender dan ooit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium