Het Belang van Limburg

“Ik ben het gewoon geviseerd te worden”

Laurent Ciman na de 3/10 van onze redactie

- Bart LAGAE

Drie op tien kreeg hij van onze redactie voor zijn match tegen Mexico. Een resultaat waar Laurent Ciman zich in kon vinden. “Maar je mag op basis van één wedstrijd een speler niet afschrijve­n.”

Voel je je geviseerd in de kritiek?

“Ik ben het gewoon geviseerd te worden. Als ik de penaltyfou­t niet had gemaakt, was ik misschien niet de pineut geweest. Maar het stoort me niet dat er kritiek is. Die is gefundeerd na drie tegendoelp­unten. We moeten verdedigen­d beter zijn. Maar dat is een collectiev­e opdracht. Het heeft dus geen zin een individuel­e speler te viseren of te zeggen dat er anderen ontbreken. Die spelers zijn er niet, dus je moet het doen met de spelers die er wel zijn. Met meer dekking en meer dialoog incasseren we geen drie goals.”

Raakt de kritiek je?

“Het is natuurlijk moeilijk als het komt van mensen die voetbal kennen of van wie me dagelijks volgt. Maar ik moet beleefd blijven, want als ik reageer, kan het tegen me keren.

Ook al moet ik soms op mijn lip bijten.”

Werden jullie als verdediger­s aan jullie lot overgelate­n?

“Als ploeg waren we een beetje in tweeën gedeeld. Met een verdedigin­g met vier was het simpeler geweest tegen de Mexicanen. Maar de coach zei dat hij ons in de problemen wilde brengen om te zien hoe we zouden reageren. Hij zal er zijn conclusies wel uit hebben getrok- ken. Het was een oefenmatch en hij wilde enkele dingen uitprobere­n.”

Wordt het nu moeilijk voor jou bij de nationale ploeg?

“Nee, want ik denk niet dat je op basis van één slechte match in twijfel mag worden getrokken. Als alles goed gaat staat iedereen achter jou, als het slecht gaat staan ze klaar om je af te breken. Dat is normaal.”

Maar je gaat niet heel veel kansen meer krijgen bij de 23 te komen.

“Ik ga niet zitten tobben of panikeren. In mijn hoofd ben ik goed. Ik probeer mijn best te doen op het veld. Soms gaat het goed, soms gaat het iets minder goed zoals tegen Mexico. Maar natuurlijk wil ik graag bij de 23 komen. Ik zal er voor werken. Misschien speel ik nu niet tegen Japan.

De coach doet wat hij denkt te moeten

doen.”

Trainer

Roberto Martinez

Had sneller kunnen ingrijpen op middenveld, bracht T. Hazard en Origi erg laat.

Scheidsrec­hter

Paolo Mazzoleni

Erg sterke wedstrijd, gaf weinig geel omdat het een oefenmatch was, vergat rood te trekken voor Lukaku. Kon gebrek aan ritme niet verhullen.

Eden Hazard

Beste Rode Duivel voor rust. Zat overal, scoorde ook.

Dries Mertens

Sterke invalbeurt, twee assists. Mousa Dembélé

Kwam knap in, maar viel ook wat terug in loop van tweede helft. Geen beoordelin­g

Divock Origi en Thorgan Hazard kregen enkele minuutjes. Romelu LUKAKU

Rode Duivel

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium