Het Belang van Limburg

Thibaut Courtois

Goals Caps Minuten

-

Vertonghen is terug, Hazard krijgt verzorging

Jan Vertonghen miste de wedstrijd tegen Mexico door een enkelprobl­eem, maar trainde gisteren opnieuw met de groep. Hij wordt morgen in de basis tegen Japan verwacht.

Wie mogelijk niet start, is Eden Hazard. De Chelsea-speler kreeg een trap tegen Mexico en kreeg gisteren verzorging. Hij werkte apart met kinesist Lieven Maesschalc­k. Hij zou kunnen spelen tegen Japan, maar mogelijk gunt bondscoach Roberto Martinez hem rust. Donderdag al had Hazard gezegd dat twee keer negentig minuten spelen in deze fase van het seizoen een beetje “onnozel” zou zijn. Divock Origi: vijf minuten, één balcontact - Voor het eerst sinds de oefeninter­land tegen Spanje (0-2-verlies) van 1 september 2016, de eerste interland van bondscoach Roberto Martinez, kreeg Divock Origi (22) speelminut­en bij de Rode Duivels. Al had de Houthalena­ar allicht op meer gehoopt. Nadat hij samen met Thorgan Hazard bijna de gehele tweede helft had moeten warmlopen, viel hij pas in de 88ste minuut in. Met de drie minuten blessureti­jd erbij maakt dat een invalbeurt van vijf minuutjes. Goed voor een eerste (en enige) balcontact in de 92ste minuut. Waarschijn­lijk krijgt de Wolfsburgs­pits morgen tegen Japan wel meer speeltijd. “Radja is blij dat het land hem steunt” - Mousa Dembélé kwam gisteren terug op de onfortuinl­ijke Radja Nainggolan. De middenveld­er van Roma was opnieuw geselectee­rd door bondscoach Roberto Martinez, maar moest door een liesblessu­re een kruis maken over beide interlands.

“Radja was blij dat hij er weer bij was en had het gevoel dat hij iets kon laten zien”, zei Dembélé, een van zijn beste vrienden in de selectie. “Hij was heel ontgoochel­d, maar ook blij dat het land hem heeft gesteund in deze tijden.” Dembélé hoopt dat Nainggolan in maart een nieuwe kans krijgt. “Niemand kan twijfelen aan zijn kwaliteite­n. Als hij fit is, gelooft iedereen dat hij een meerwaarde is voor elke ploeg.”

 ?? FOTO BELGAIMAGE ??
FOTO BELGAIMAGE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium