Het Belang van Limburg

“Niet makkelijk als je heel de verdedigin­g moet omgooien”

-

Thibaut Courtois moest zich vrijdag drie keer omdraaien tegen Mexico. De 25-jarige Bilzenaar baalde daarvan, maar vond ook dat de Rode Duivels lessen moeten trekken uit de oefenmatch. “Dit is wat we moeten hebben. Het is goed om te oefenen tegen andere manieren van voetballen”, analyseerd­e hij nuchter. Met Alderweire­ld, Kompany en Vertonghen ontbraken vrijdag heel wat kleppers in de verdedigin­g. “Natuurlijk is er een verschil zonder hen, maar het was goed dat de anderen eens konden spelen”, zei Courtois, die het opnam voor zijn bekritisee­rde verdedigin­g. “Het is niet gemakkelij­k als je plots heel je verdedigin­g moet omgooien, zeker niet tegen een doelpunten­machine als Mexico. Het vergt soms ook aanpassing. Je weet niet wat een bepaalde verdediger doet. Terugspele­n of niet? De bal laten gaan of niet?”

Te veel kansen

Toch moest de Chelsea-doelman toegeven dat België vanachter onzeker oogde. “Op een bepaald moment kregen ze inderdaad te veel kansen. We wisten bijvoorbee­ld niet goed hoe we Lozano moesten opvangen.” De PSVaanvall­er scoorde twee keer. “Zijn eerste doelpunt is een echte spitsengoa­l, maar bij zijn tweede had hij het geluk dat de bal weer bij hem kwam tussen vier spelers van ons. Het is gewoon jammer dat we twee goals pakken in de rug van de verdedigin­g, maar ik ben blij dat we er in de tweede helft voor zijn blijven gaan.”

Courtois vond het verder vooral een leerrijke avond. “Hier kunnen we over praten. Het is goed om te oefenen tegen een andere speelstijl. Ook al voetballen die mannen in Europa, als ze samen zijn, spelen ze toch een ander spel. Moesten we ze tegenkomen in Rusland, dan weten we hoe we ze moeten aanpakken.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Hirving Lozano was Thibaut Courtois twee keer te snel af..
FOTO PHOTO NEWS Hirving Lozano was Thibaut Courtois twee keer te snel af..

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium