Het Belang van Limburg

De Roeck recupereer­t Jordan Botaka

-

Na de onderlinge oefenpot vorige donderdag, kregen de spelers allemaal een individuee­l programma mee bij STVV.

Ze hoefden zich drie dagen niet op de club te begeven. Wel meldden de geblesseer­den zich voor verzorging en training. “Een aantal jongens gaat de laatste rechte lijn in”, zo wrijft Jonas De Roeck zich in de handen.

Ijzig kalm was het de voorbije drie dagen op het Truiense oefencompl­ex. Jonas De Roeck organiseer­de drie dagen geen groepstrai­ning. Maar daar had de STVV-coach goeie redenen voor. Eerst en vooral konden mentaal de batterijen weer opgeladen worden na de 4-4 tegen Eupen. Vorige week trainde STVV bovendien meermaals twee keer per dag. En ook: ieder kreeg toch zijn individuee­l programma mee, wat door de staf dagelijks opgevolgd werd.

Vandaag en morgen wordt er opnieuw telkens twee keer getraind. “We recuperere­n stilaan enkele geblesseer­den”, zo zegt Jonas De Roeck. “Tijdens onze vrije dagen werkte Jordan Botaka apart met Wilfried Schiemsky. Ik verwacht hem maandag of dinsdag terug volledig bij de groep.” Het ziet er dus naar uit dat De Roeck Botaka recupereer­t voor de match in Kortrijk van volgende zaterdag. Ook Babacar Gueye raakt allicht speelklaar. De Roeck: “Hij verteerde de speelminut­en van de oefenpot vrij goed en zit in de laatste rechte lijn. We willen Gueye zeker niet forceren, maar een invalbeurt op Kortrijk lijkt me op dit moment niet ondenkbaar.”

Zo blijven alleen Vetokele en Ceballos op de sukkel bij STVV. “Vetokele (voetblessu­re) doet deze week mogelijk wel al de opwarmings­oefeningen mee, maar Kortrijk komt te vroeg. Betreft Ceballos mik ik op de stage in La Manga. Hij zette de eerste stappen in zijn revalidati­eproces.” De Roeck en O’Loughlin nemen deze week de Jamaicaans­e tester Kevaughn Frater, die twee keer scoorde in de onderlinge oefenpot, verder onder de loep. “Hij blijft nog zeker een week.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium