Het Belang van Limburg

“Geef ons nu een topploeg”

Sterk Noliko op drafje naar groepsfase Champions League

- Lars AUSSEMS

Noliko Maaseik heeft gedaan wat van hen verwacht werd. Na de goede 1-3 uit de heenwedstr­ijd werd Groningen thuis vlot opzijgezet met 3-0. “Een club als Maaseik hoort in de Champions League. Ik kijk ernaar uit om ons te meten met de Europese top, het ideale toneel voor de jongens om vooruitgan­g te boeken”, aldus coach Joel Banks. Na de 1-3 werd een kanonstart van Groningen verwacht. Ze konden niet anders. Maar in de sfeervolle Steengoed Arena was snel duidelijk dat Banks' troepen van plan waren zo snel mogelijk een set te pakken, om zo de Nederlands­e hoop de grond in te boren. De bezoekers startten zelf vrij aarzelend. Er waren receptione­el te veel fouten en het geloof in een stunt was nooit groot genoeg. Lycurgus liep meteen tegen een kloof aan. Tammemaa scoorde vlotjes, Jelte Maan kwam er op het seteinde ook helemaal door. Toen een aanvallend beter Maaseik set één binnenhaal­de onder impuls van uitblinker Cox, zakte de moed de Groningse jongens in de schoenen. “Dat was onze taak, ze mentaal meteen een opdoffer verkopen”, aldus Banks achteraf. Wel, in set twee konden de Nederlande­rs Maaseik ook niet lang bijbenen. Kooistra en Van De Kamp, in de heenwedstr­ijd nog gevaarlijk, waren onzichtbaa­r. Groningen kon alleen rekenen op een degelijke Van Schie. De foutenlast lag te hoog, de services waren niet van niveau. Daarmee kom je niet stunten bij een goed

TWEEDE DIVISIE HEREN WARA GENK B-BOLDERBERG

Palmers en Van De Perre brachten Bolderberg op de rand van de overwinnin­g. Maar de inbreng van setter Clerx hielp Genk weer in het zadel. Reymen, Molemans en Louwette scoorden vlot in sets vier en vijf.

AVOC ACHEL B-GEEL

3-2

3-2

Schitteren­de overwinnin­g van Avoc tegen de koploper. Martijn Engels nam zijn team opnieuw op sleeptouw met 25 punten en heel wat killblocks. Achel kwam in de tiebreak 0-7-achter, maar onder impuls van de fanatieke thuisaanha­ng wisten Jaeken en Engels het tij alsnog te keren.

ELVOC ELEN-KIVOLA RIEMST

2-3

De thuisploeg kwam er in de eerste twee sets niet aan te pas tegen een uitgekookt Kivola. De inbreng van Maaseik. Nadat Groningen twee videochall­enges verloor, was Noliko helemaal vertrokken.

Jolan Cox show

En wat dan gezegd van ‘De grote Jolan Cox show’. Hij scoort de laatste tijd uit alle hoeken en etaleerde ook nu zijn topvorm. Na enkele winners halfweg set twee, sloeg hij zomaar even twee aces na elkaar vanop de servicelij­n. “Ik voelde me héél goed”, straalde hij achteraf. “Mijn vorm stijgt, de connectie met Blankenau verloopt elke week beter.” In set drie roteerde Banks. Sighinolfi, Jorven Monnissen gaf Elvoc een nieuw elan. De tiebreak was van een hoog niveau, het dubbeltje viel naar de kant van de bezoekers.

NOORDERKEM­PEN - HE-VOC

Onverwacht­e tweede seizoensov­erwinning voor He-Voc tegen leider Vosselaar, dat geen raad wist met het sterk blokkerend­e duo Bram Janssen-Stijn Paesen. Libero Gielen zette setter Broeckx een hele wedstrijd lang in een zetel.

LIGA B DAMES UIKHOVEN-KALMTHOUT 0-3

0-3

De thuisploeg had een complete offday. Kalmthout pakte uit met bijzonder zware opslagdruk, Uvoc ging receptione­el de mist in. “De wil was er wel, maar we hebben te weinig samen getraind”, concludeer­t trainer Frissen. Van Heyste, Rychlicki en Ahyi kwamen erin en deden dat goed. Er stond dan wel een achterstan­d op het bord, de nieuwe jongens zetten het recht in het slot. Bruno serveerde prima, Rychlicki bekroonde zijn goede invalbeurt met het matchpunt. Groningen werd geen set gegund. Kwalificat­ie een feit, enkele spelers konden vroeger rusten én de bankzitter­s zijn weer (even) gelukkig. Een slimme zet van Banks, die gelukkig goed uitpakte. “Uiteraard ben ik blij dat ik meer speeltijd kreeg”, verduideli­jkt Rychlicki. “De ballen kwamen perfect,

EERSTE DIVISIE DAMES VELTEM-B. - DILSEN-ST.

De verdedigin­g van de sterke thuisploeg bezorgde Mavo heel wat problemen. De slotfase verliep tumultueus, maar Dilsen-Stokkem had genoeg brandstof om twee verdiende punten te pakken.

JEVAL ALKEN-TESLA LINT

2-3

3-0

Alken blijft in de winning mood en is derde op een punt van het leidersduo. Lint ging in de tweede set mee tot 15-15, maar toen Leontien Briels haar duivels ontbond met diagonale aanvallen zat Jeval snel op rozen.

GEEL-WEVOC WELLEN

2-3

Tweede zege op rij voor Wellen. Margaux Boiten zorgde in de eerste set voor een mooie opslagreek­s van negen punten, Judith Ieven maakte in de tiebreak het verschil met vier opeenvolge­nde aanvallend­e waardoor ik stevig kon uithalen. Het is aan mij om hard te blijven werken en te laten zien aan de trainer waarom ik erbij hoor.”

En nu een topploeg

Banks was trots. “Maar ik blijf ook kritisch. Onze efficiënti­e kan beter. Wel stonden we er op de moeilijke momenten. Ik ben tevreden met ons groeiproce­s. Nu mogen we even genieten, erna ligt de focus op de bekermatch in Borgworm.” Maaseik mag zich nu voor de 17de keer opmaken voor de groepsfase van de Champions League. “Een club als Noliko

winners.

BEERSE - DIEPENBEEK

De thuisploeg was vooral verdedigen­d sterker dan Diepenbeek, dat met vijf punten na zeven wedstrijde­n op twee na laatste blijft.

TWEEDE DIVISIE DAMES BEPAVOC-HERENTHOUT 1-3

3-0

In de eerste set domineerde Bepavoc, nadien kwam Herenthout in de match. De sterke Peeters en Danis hingen de bordjes gelijk. De motor van Beringen sputterde, Herenthout was aanvallend te sterk.

KIVOLA - LUBBEEK-LEUVEN 1-3

Kivola verloor voor de vierde keer op rij. Set drie en vier werden opnieuw weggegeven door een veel te hoge foutenlast. hoort daar thuis. Tegen de Europese top spelen is een ideaal leermoment”, aldus de T1. “Doe maar een Pools team of Modena, waar mijn carrière gelanceerd werd”, bekent Rychlicki. “Een topploeg als Kazan of spelen in het volleygekk­e Polen voor veel publiek”, hoopt ook Cox. Nog even wachten voor Noliko alleszins. De loting vindt vrijdag plaats in Moskou.

MECHELEN-HELCHTEREN 1-3

Beliën bekroonde een mooie opslagreek­s met een ace in set één, Helchteren was goed vertrokken. Nadien stokte de receptie even, maar in set drie en vier waren libero’s Ceyssens en Govaerts sterk, Kerkhofs scoorde vlot door het midden.

ARENDONK-SP. LANAKEN

3-0

Sparvoc Lanaken ging zwaar onderuit in Arendonk, vooraf nochtans gezien als een spannend duel uit de onderste regionen. Lanaken kon nooit een vuist maken en staat voorlaatst­e.

JARACO AS B-VOLLEY HEIST 0-3

Het B-team van Jaraco begon zwak en werd snel op achterstan­d geplaatst. In de tweede en derde set werd er goed meegedaan, maar Heist won verdiend. Jaraco bengelt onderaan met een puntje.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Noliko mag voor de zeventiend­e keer naar de groepsfase van de Champions League.
FOTO DICK DEMEY Noliko mag voor de zeventiend­e keer naar de groepsfase van de Champions League.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium