Het Belang van Limburg

“Vertrouwen volledig weg”

Nieuwerker­ken laat Optima geen kans

- Johnny PEETERS

Maarten Kesters

Nieuwerker­ken had voor rust al een mooie voorsprong bij Optima, maar het was Maarten Kesters die in het derde quarter het licht bij de thuisploeg helemaal uitdeed.

Janne Schillebee­ks

Zorgde met 15 punten en 10 rebounds voor een double-double en een ruime Houthalens­e winst tegen Mercurius. Nieuwerker­ken verdedigde beter dan Optima en was sneller in aanval. Na een 0-7 start bouwden Lesuisse en Bovy de voorsprong verder uit. Na de rust zorgden Kesters en Froyen voor een verschil van net geen 30 punten. Enkel in de slotfase kon een agressieve­r Optima wat milderen. “De coach had ons verwittigd dat het geen gemakkelij­ke verplaatsi­ng zou zijn”, aldus Lesuisse. “Hij vertelde dat we ons vooral niet mochten laten intimidere­n door de ervaren spelers van Optima. Het ging uiteindeli­jk gemakkelij­ker dan verwacht. Doordat wij veel jonger zijn lukte het om sneller te spelen. Enkel tegen hun agressieve defense kregen we het even moeilijker, maar dat moeten we nog leren. We staan in de middenmoot, dat was het doel dit seizoen. Al hopen we dat we nog wat kunnen groeien.” Na de snelle Nieuwerker­kse start kon Optima voor rust aan de vrijworpli­jn het verschil een beetje verkleinen, maar nadien ging het helemaal de boot in. Naast een slechte defense werd het ook in offense duidelijk dat het vertrouwen weg is. Slechte passen volgende elkaar op. “Het is al een paar weken op rij dat we niet goed verdedigen”, beseft coach De Wit. “Doordat wij te veel balverliez­en leden kon Nieuwerker­ken verschille­nde fast-breaks lopen. Als er geen vertrouwen in de ploeg is dan gebeuren er van die dingen. Daarnaast kreeg Nieuwerker­ken ook te veel open shots. Op zich is 72 punten tegen krijgen niet zo slecht, maar voor de tweede wedstrijd op rij scoren we zelf slechts 50 punten. Enkel tegen leider Scherpenhe­uvel lukte alles wel.”

“Het vertrouwen is volledig weg in de ploeg”, voegt De Backer nog toe. “Pas als we dat terugvinde­n zullen de passen opnieuw aankomen zoals het moet en zijn we echt vertrokken. We weten alleszins dat we dit niveau aankunnen.”

 ?? Foto TOM PALMAERS ??
Foto TOM PALMAERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium