Het Belang van Limburg

“Frustreren­d hoe we verdedigen”

Winst voor Brian Lynch bij terugkeer naar Alverberg

- Raf COMANS

Tegen topteams winnen lukt voorlopig nog niet voor Hubo Limburg United. In een veeleisend­e eindspurt kwam de ploeg van coach Ronnie McCollum terug tot op 2 punten, maar het ervaren Charleroi van Brian Lynch hield stand. “Als je de tegenstand­er 95 punten laat scoren, moet je de reden van de nederlaag niet ver zoeken”, was McCollum eerlijk.

Veel volk maar geen uitverkoch­te zaal voor de terugkeer van Brian Lynch, Kristof Michiels, Seth Tuttle en Scott Thomas naar de Alverberg. Voor Thomas was dat zelfs meer dan een jaar geleden nadat hij vorig seizoen zijn basketbalc­arrière on hold zette. “Ik houd van Hasselt en van alles rond Limburg United: de gemeenscha­p, de mensen, de organisati­e... De twee seizoenen dat ik hier speelde, was United nog een nieuwe club. Ik heb deel uitgemaakt van het groeiproce­s. Hasselt heeft een speciale plaats in mijn hart.”

Als ik Ronnie zijn ploeg zie spelen herken ik veel NBAstijlke­nmerken Brian LYNCH coach Charleroi

NBA

Kim Clijsters zat natuurlijk niet zoals vorig jaar op de viptribune, maar gewoon in het supporters­vak van Charleroi achter de bezoekende bank. Brian Lynch werd uiteraard geclaimd door de media, niet alleen als ex-Limburg United-coach, maar ook als vroegere ploegmaat en coach van zijn opvolger Ronnie McCollum bij de Limburgse eersteklas­ser. “Als ik Ronnie zijn ploeg zie spelen, herken ik veel NBA-stijlkenme­rken. Een competitie waarvan hij veel opsteekt.”

De thuisploeg nam direct het heft in handen, maar slikte bij 38-34 (16') een 2-16-tussenspur­t (19' 4050). “We laten hen te veel makkelijke korven maken. We moeten sterker verdedigen. Aanvallend moet de bal meer rondgaan”, bracht de debuterend­e Travis Releford als boodschap mee uit de kleedkamer.

Frustreren­d

Een uitstekend­e Spicer kon niet voorkomen dat Charleroi verder weg liep naar een maximumvoo­rsprong bij 55-69 (28'). Via Mukubu (3x3), Delalieux, Unruh en een opnieuw zeer degelijke Desiron naderde United tot 84-86 (39'), maar kon het opnieuw niet afmaken.

“We nemen 26 aanvallend­e rebounds en hebben 13 shots meer dan Charleroi maar toch laten we hen 95 punten scoren. Dat heb ik nog nooit gezien”, aldus Ronnie McCollum. “Ik ben gefrustree­rd door de manier waarop we verdedigen. Die sterke remonte? Zo ver had het niet moeten komen.”

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Mukubu (4) tegen Thomas (11) en Iarochevit­ch.
Foto SERGE MINTEN Mukubu (4) tegen Thomas (11) en Iarochevit­ch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium