Het Belang van Limburg

Zonhoven vloert Beverst in thriller

- Rob KWANTEN

Door de 1-3-overwinnin­g van koploper Lommel in Beverlo werd de topper in eerste provincial­e tussen Beverst en Zonhoven B nog extra gekruid. Zonhoven haalde het gisteren uiteindeli­jk na een tiebreak en wordt tweede, op vier punten van Lommel. De setstanden (25-19, 23-25, 1825, 25-22 en 13-15) spreken voor zich. Beverst en Zonhoven waren gisteren in sporthal de Zonhoeve aan mekaar gewaagd. Bij Zonhoven ontbrak libero Vincent Melotte (werk). Zijn plaats werd ingenomen door hoekspeler Frederic Collart, waardoor Helios aanvallend toch heel wat aan kracht moest inleveren. Beverst won de eerste set met dank aan een sterke opslagdruk, maar zag de bezoekers onder impuls van Andries Kenis en Michiel Verheyden de volgende twee sets winnen. De goed serverende en verdelende Jochen Willen loodste Schovoc verdiend naar de tiebreak, die door de bezoekers nipt in hun voordeel werd beslist.

Play-offs

“Eigenlijk moeten we altijd de drie punten pakken”, aldus Zonhoven-trainer Dirk Switten. “Jammer dat we Collart niet op zijn geliefde positie konden uitspelen, maar nood breekt wet. Andries Kenis was zaterdagav­ond nog behoorlijk ziek, maar geheel mijn verwachtin­g in behoorde hij vandaag bij de sterkhoude­rs. Ook de 16-jarige Michiel Verheyen heeft indruk op mij gemaakt. Ik onthoud vooral dat we tweede en dus op koers voor de blijven.”

Ook Beverst-trainer Poosen had het gevoel dat er meer inzat. “De tiebreak was een dubbeltje op zijn kant. Wij hadden evengoed twee punten kunnen pakken, maar detegen tails zijn in dergelijke gelijkopga­ande wedstrijde­n nu eenmaal beslissend. In sets 2 en 3 krijgen we geen vat op de Zonhovense plaatsball­en, in set 4 lukte plots wel alles. Tegen Lommel en Zonhoven hebplay-offs ben we nu de duimen moeten leggen. Hopelijk kunnen we zaterdag in Dilsen-Stokkem wel iets rapen”, aldus Poosen.

Eerste provincial­e dames

Fit VBC Ham is aan een sterke opmars bezig. Het won zaterdag met 1-3 op het veld van Uikhoven, meteen de derde zege op rij. “Door het ontbreken van twee speelsters hadden we Uikhoven gevraagd om de match te verplaatse­n”, aldus trainer Bram van Samang. “Maar Uvoc weigerde, waardoor ik Lore Curinckx niet in het midden maar op receptie-hoek moest posteren. Gelukkig kon ik weer rekenen op de goede recepties en aanvallen van Steffi Bas. In de laatste set halen we een achterstan­d van negen punten op, het killblock van Britt Huybrechts op matchbal was de kers op de taart.” Leider Tongeren werkte dit weekend twee toppers af. Zaterdag verloor Datovoc met 0-3 tegen Stevoort (23-25, 25-27, 22-25), zondag won het met dezelfde cijfers op het veld van Achel (17-25, 7-25, 17-25).

Tweede provincial­e dames B

Tongerlo VC (1-3-winst tegen Govoc) en Dilsen-Stokkem B (3-0winst tegen Lanaken) hielden een geslaagde generale repetitie voor de topper van volgend weekend. Tongerlo voert na zeven speeldagen de stand aan met het maximum van de punten, Dilsen-Stokkem volgt op drie eenheden.

EERSTE PROVINCIAL­E HEREN

LOMMEL C-LEOPOLDSB.

69-63

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Het duo Willen-Peters slaagt erin deze Zonhovense aanval af te blokken.
FOTO TOM PALMAERS Het duo Willen-Peters slaagt erin deze Zonhovense aanval af te blokken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium