Het Belang van Limburg

Initia conditione­el sterker

Limburg Lions slikken eerste seizoensne­derlaag

- Ivo KWANTEN

Initia Hasselt blijft in de eigen Alverberg ongeslagen. De Lions hebben hun eerste nederlaag te pakken en Bocholt is de nieuwe leider in de BeNeLeague. Dat is de korte samenvatti­ng van de negende speeldag in de BeNeLeague. Initia Hasselt speelde tegen de nog ongeslagen Lions een dijk van een wedstrijd. Vooral in de eerste twintig minuten imponeerde­n de Hasselaren. De verdedigin­g gaf geen krimp, Vanbrabant stond uitstekend te keepen en aanvallend liet de thuisploeg heel weinig missers noteren. Het overwicht vertaalde zich in een 105-tussenstan­d. Het leek er even op dat de Limburgers hun beste kruit verschoten hadden. Bij 16-14 halverwege, 17-18 (35’) en 19-20 (40’) lag plots alles weer open. Bij 19-22 (42’) wees alles in de richting van een zege voor de Lions. Maar in het slotkwarti­er was het al Initia wat de klok sloeg. Robyns was een gesel voor de Lions-defensie, Vossen werkte zijn kansjes aan honderd procent af en ook Cusumano deed ruimschoot­s zijn duit in het zakje. Uiteindeli­jk viel op de 3228-zege van Hasselt niets aan te merken.

Meters

Dat was ook de mening van Initiacoac­h Korneel Douven. “Een echte teampresta­tie”, aldus Douven. “We slikken wel 28 doelpunten, maar ik blijf erbij dat we de wedstrijd in verdedigin­g gewonnen hebben. We hebben drie verschille­nde systemen toegepast. De tegenstand­er heeft zich voortduren­d moeten aanpassen, maar we hebben hun aanvallers gedwongen meters te maken. En op het einde zaten hun hoofdaanva­llers er compleet door. Conditione­el staan wij sterker dan de Lions en dat heeft uiteindeli­jk het verschil gemaakt.”

“Helemaal kapot”, voegt kapitein Houbrechts hier onmiddelli­jk aan toe. “Maar dit was echt wel genieten. Na de winst in Hurry Up zijn we er echt in beginnen te geloven, tegen de Lions bevestigen we. Initia staat er weer. Benieuwd wat we over een week tegen het Bevo van Johan Smeets in de aanbieding hebben.”

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Robyns was met tien doelpunten topschutte­r voor Initia.
Foto SVEN DILLEN Robyns was met tien doelpunten topschutte­r voor Initia.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium