Het Belang van Limburg

“Ik wou mezelf niet te fel bewijzen”

Jeroen Appeltans helpt THES aan zege in topper

- Kristof JACOBS

THES won zaterdag de topper tegen co-leider Vosselaar met 1-0 en doet dankzij de uitschuive­rs van enkele concurrent­en (met uitzonderi­ng van Spouwen-Mopertinge­n) een goede zaak in het klassement. De Looienaars domineerde­n, maar maakten het zichzelf moeilijk door heel wat kansen onbenut te laten. “We hadden de match al veel sneller dood moeten maken”, vond ook Jeroen Appeltans. THES had vanaf het begin veel balbezit, maar het vond geen gaatje in de bezoekende defensie. De eerste prik was zelfs van Vosselaar, maar Brughmans was attent bij de rechtstree­kse corner van Kuijlaars.

Op het half uur klom de thuisploeg dan toch op 1-0 toen Convents toverde en tot bij Stefani tikte, Jeunen trapte de aflegger tussen een bos van benen binnen. Vóór de rust kwam THES nog een paar keer dicht bij de 2-0, maar Jeunen (nipt naast en op de keeper) en Timmermans (kopbal op de paal) scoorden niet. Vosselaar probeerde met de boomlange Nijs in de spits de bakens te verzetten, maar de kansen bleven voor THES. Jeunen trapte eerst op de paal en kort daarna dook de thuisploeg na een knappe inspanning van Timmermans met vier man alleen op voor Blondeel, maar het lobje van Jeunen werd van de lijn gekeerd. Blondeel had tot slot nog een wereldsave in huis bij een poging van Appeltans. Vijf minuten vóór tijd zorgde Kuijlaars bijna voor een hold up, maar Brughmans redde met de voet. Bij de thuisploeg was er weer evenwicht op het middenveld en daar zat Jeroen Appeltans zeker voor iets tussen.

“Het was lang geleden dat ik nog eens aan de aftrap stond”, zei hij na afloop. “Ik mis natuurlijk ritme en daarom wilde ik het simpel houden en me niet te fel bewijzen. Maar ik mag terugblikk­en op een degelijke prestatie, de organisati­e stond er wel. Maar ze hebben de beste Appeltans nog niet gezien, daarvoor mis ik nog wat ritme. Over de wedstrijd? Een verdiende zege, alleen vergaten we het sneller af te maken. Anderzijds hebben we wel met veel mentalitei­t gespeeld. Nu moeten we rustig blijven en volgende week bevestigen. Ik hoop natuurlijk om ook tegen Spouwen-Mopertinge­n weer in de basis te staan.”

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Moutawakil komt net te laat en raakt Vaes op de enkel. Inzet: Appeltans stond na zijn langdurige blessure nog eens aan de aftrap.
Foto TOM PALMAERS Moutawakil komt net te laat en raakt Vaes op de enkel. Inzet: Appeltans stond na zijn langdurige blessure nog eens aan de aftrap.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium