Het Belang van Limburg

OP DE BANK GEZETEN”

-

de tweede week op rij had hij van z’n coach weer een basisplaat­s gekregen. En hij was beslissend. “Ik heb vier middenveld­ers voor drie plaatsen. Ik moet kiezen”, lichtte trainer Persoons toe. “Zeven jaar lang heb ik nooit op de bank gezeten”, zei Corthouts. Maar nu zat hij er al vijf keer op. “En dat doet toch wel wat pijn, ja. Ik besef dat ik nu mijn kans moet grijpen. Eigenlijk had ik één of twee goals meer moeten maken. Maar dit is niet het belangrijk­ste. De punten tellen!”

En die drie punten pakten Corthouts en co, vooral op basis van de tweede helft, niet onterecht mee naar Helchteren. De topper

Beringen-coach BARKA startte pittig en nadat Prévot op corner van Vanvoorden de openingstr­effer nog liet liggen, lukte het Corthouts even later na voorbereid­end werk van diezelfde Vanvoorden toch: 0-1. Beringen reageerde gedreven met snel combinatie­voetbal en Helson moest alle zeilen bijzetten om met die 0-1-voorsprong de rust te halen. Doelman Coenen stopte de doorgebrok­en Driessen af en de paal hield verder de afgezonder­de Pruna van de gelijkmake­r. Aan de overkant kwam Vanvoorden een zucht te kort om een scherpe voorzet van Remans af te ronden en daar kon Beringen dan weer een niet benutte kans van Riyani tegenover stellen. Maar na de pauze veranderde het spelbeeld. Het beter gestructur­eerd spelend Helson behield makkelijk de controle en het was enkel doordat Corthouts een niet te missen voorzet van Remans nog over kopte dat er tot het einde spanning bleef.

“Elf matchen zijn we nu al ongeslagen. Weet je dat we twee jaar geleden veertien wedstrijde­n ongeslagen bleven? En toen werden we kampioen. Wie weet…” gaf Corthouts nog mee.

Ze denken bij Helson dus toch aan de titel. Helson-coach Persoons hield het bij: “Hier winnen is een opsteker. Zij hebben een keer op de paal gesjot en wij ook. Zo veel heeft onze keeper niet moeten pakken. We hebben de zege niet gestolen.”

Bij Beringen zei coach Barka: “Driesen alleen voor de keeper en Mario (Pruna) op de paal. Vóór de rust hadden we moeten gelijkmake­n. Nadien toonde Helson z’n snelheid en fysieke paraatheid. En ze zijn sluw. Ze weten wanneer ze foutjes moeten maken en uitlokken. Twee van onze drie middenveld­er (Creyns, Taktak en Riyani) zijn nog niet topfit. Dat moet je wel zijn om tegen hun middenveld op te boksen. Maar zelfs met onze huidige groep zat er vandaag een puntje in. Ik ben ontgoochel­d over het resultaat, niet over de wilskracht van mijn spelers.”

Je moet wel topfit zijn om tegen hun middenveld op te boksen

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Remans voelt de hete adem van Lauwen in de nek.
FOTO SERGE MINTEN Remans voelt de hete adem van Lauwen in de nek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium