Het Belang van Limburg

“0-0 na beste match van seizoen”

- FREDERIK BAETEN

Racing Peer heeft zaterdagav­ond in de derby tegen Herkol zijn beste wedstrijd van het seizoen gespeeld, maar bleef wel achter met één schamel punt: 0-0. Gemengde gevoelens overheerst­en dan ook bij coach Dirk Daelmans: “Wat ben je ermee als je niet kan scoren? Toch kan ik na zo’n match zeker niet boos zijn op mijn groep.” Racing zat na de zes op zes tegen Koersel en Park Houthalen helemaal in het juiste ritme en wilde die lijn doortrekke­n in de derby tegen Herkol. Het plannetje dat Daelmans had uitgeteken­d werd ook perfect uitgevoerd. Enkel in de afwerking neep het schoentje. Daelmans: “We namen het spel van bij de start in handen en ontwikkeld­en ook heel wat doelrijpe kansen. Onder andere Kosten en Buntinx verschenen alleen voor hun doelman, maar de bal wilde er niet in.”

Coach Erik Van Kessel van Herkol, groot in het puntenverl­ies, erkende dat zijn team niet bij de les was vóór rust. “We moesten inderdaad het spel ondergaan in de eerste helft. We kwamen goed weg bij vier goede kansen. Het gemis van kapitein en rustbrenge­r Jochen Janssen op het middenveld liet zich toch wel voelen.”

Na de rust een ietwat ander beeld. Peer bleef de betere partij, maar Herkol kwam in de omschakeli­ng toch ook een aantal keer gevaarlijk opzetten. Van Kessel: “Met

Na zo’n wedstrijd kan ik niet boos zijn op mijn groep

Peer-coach DAELMANS wat kansen - waaronder een bal op de lat van Willems - deden we na rust veel beter mee. Uiteindeli­jk ben ik ook tevreden met een punt. Dit was een mindere match van Herkol, maar die zitten er ook soms tussen. Geen probleem. We presteren al ruim boven de verwachtin­gen dit seizoen”, besluit Van Kessel.

 ?? Foto
RL ?? Mennes zit bezoeker Willems op de hielen.
Foto RL Mennes zit bezoeker Willems op de hielen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium