“Rood niet terecht, uitslag wel”

Uitsluitin­g van Markgraaf breekt Grote Heide zuur op

- Bart SCHIJNS

ANADOL REPPEL 0 2

Een efficiënt Reppel zette opnieuw een sterk blok neer. Ook de doelpunten waren herkenbaar. Koen Janssen kopte aan de tweede paal een vrije trap binnen en Langens scoorde met een knap afstandssc­hot: 0-2. Anadol was niet tevreden met de arbitrage en dat leverde reservedoe­lman Kara nog rood op. Eksel heeft zaterdagav­ond de topper om de tweede plaats tegen Grote Heide met 3-0 gewonnen. De match leek nochtans lange tijd op een brilscore af te stevenen, maar na een rode kaart voor bezoeker Markgraaf wist de thuisploeg in een dolle slotfase toch nog driemaal te scoren en zo een derde zege op rij te boeken. Eksel speelde een sterke eerste helft, maar kon zijn overwicht niet omzetten in kansen, laat staan doelpunten.

Na de koffie daalde het spelniveau en beide ploegen leken zich dan ook al bij een scoreloos gelijkspel neer te leggen. Tot die tweede gele kaart voor Nassim Markgraaf. “Die twee gele kaarten waren onterecht”, reageerde Markgraaf na afloop. “Ik ben nog steeds verbaasd dat de scheidsrec­hter me die heeft gegeven. Op een voorzet kwam ik goed voor mijn man. Terwijl ik al in de lucht hing om de bal te ontzetten, kwam de verdediger er aan en liet hij zich vallen. Been te hoog, was de uitleg van de scheidsrec­hter. Misschien heeft hij zich laten beïnvloede­n door het roepen van de thuisaanha­ng, maar ik vind toch dat Grote Heide bestolen is. Ik denk niet dat we anders een doelpunt zouden slikken.”

De numerieke meerderhei­d gaf Eksel alleszins nieuwe moed. Eén minuut later schilderde Moranduzzo een vrije trap op het hoofd van Dries Bertrands en die kopte de 1-0 tegen de netten. Grote Heide kon geen vuist meer maken. Integendee­l, het was de thuisploeg, die uiteindeli­jk via Thomas Beyen en invaller Jarne Van Dyck nog voor een ruime 3-0die

GRUITRODE PAAL

Vóór rust was de wind spelbreker. Kort na de koffie brak Vanderstee­gen de wedstrijd open. De thuisploeg kroop echter achteruit en daar profiteerd­e Paal van. Luts (strafschop in twee tijden) en Cox zorgden voor de 1-2-eindcijfer­s.

1 2 KFC HAMONT ‘99 LINDELHOEV­EN

overwinnin­g zorgden. Dé man bij de thuisploeg was voor de zoveelste keer Sandy De Pachter. “Ik kan de frustratie van Markgraaf wel begrijpen. Zeker voor

4 0

Ondanks een vroege rode kaart voor Theuwis en de 1-0 van Zurel op het halfuur brak de veer bij de bezoekers pas helemaal in de slotfase. Geelen, Duisters en Maes legden de 4-0eindcijfe­rs vast.

Eksel-speler DE PACHTER

STAL OPITTER 3 2

Gevleide zege voor Stal, dat wel de meeste kansen afdwong, maar in het spel zijn evenknie vond in een gezond agressief voetballen­d Opitter. De bezoekers bleven gefrustree­rd achter, omdat de 3-3 kort voor tijd onbegrijpe­lijk gemist werd. tweede fase leek me een tweede gele kaart niet terecht. De uitslag was dan wel weer terecht. Ik vond dat er weinig initiatief uitging van Grote Heide en daar zal zeker niemand kunnen zeggen dat ze onterecht verloren hebben.” De overwinnin­g tegen Grote Heide was voor de promovendu­s de derde overwinnin­g op rij. Eksel staat nu alleen tweede. “Vóór aanvang van het seizoen zal niemand dat van ons verwacht hebben. Wij niet, maar zeer zeker ook de andere ploegen niet. Het loopt inderdaad goed en we proberen dat zo lang mogelijk vol te

TERVANT MEEUWEN 0 2

Tervant speelde een erg zwakke wedstrijd tegen Meeuwen. De bezoekers hoefden zelfs hun beste voetbal niet te spelen om met een voorsprong de rust in te gaan. Na de pauze presteerde de thuisploeg iets beter, maar ook dat volstond niet. Jaenen zorgde voor de 0-2-eindcijfer­s.

TURKSE FC ACHEL

houden”, aldus De Pachter, die wel een derde gele kaart slikte en zo de wedstrijd tegen Meeuwen mist.

Dit had niemand van ons verwacht bij aanvang van het seizoen. Wij niet, maar de andere ploegen zeker niet

3 3

Achel ging met een schijnbaar geruststel­lende 0-3-voorsprong de rust in. Turkse kwam als door een wesp gebeten uit de kleedkamer. De bezoekers hadden zelfs nog een sterke doelman Brecko nodig om een punt vast te houden: 3-3.

?? Foto DICK DEMEY ?? Weckx in duel met bezoeker Lavreysen.
Foto DICK DEMEY Weckx in duel met bezoeker Lavreysen.