Het Belang van Limburg

“Vrij zeker van mijn stuk”

Davy Stas bezorgt FC Alken punt met penalty in slotminuut

- Gert SILLEN

HALEN ZUTENDAAL A 2 4

ZVV greep de Duivels meteen bij de keel en leidde na een kwartier met 0-3. Verbruggen tekende voor de zegezekere 0-4. Een zwak Halen zette de achtervolg­ing in, maar die leverde slechts twee goals op. De intense topper tussen de eerste en de tweede van de stand kende een sensatione­el slot. In de laatste minuut legde scheidsrec­hter Steven Cams de bal op de stip. Met een precisiesc­hot pakte koele kikker Davy Stas zijn ex-club Schoonbeek-Beverst de winst af en bezorgde FC Alken het verdiende punt. Man in zwart Cams had duidelijk de boter gegeten bij de bezoekers. “Er is misschien wel contact geweest, maar om hiervoor te fluiten. Een beetje erover”, oordeelde bezoekende libero Gert Meekers, die ruiterlijk toegaf dat bij een vorige fase de bal altijd op de stip had moeten liggen na een flinke por van één zijn ploegmaats in de rug van Alken-speler Stijn Punie. “Ach, het is vooral jammer dat we de zege uit handen gaven, nadat we zo lang op voorsprong hadden gestaan. We speelden het heel slim, tot aan die bewuste fase. De ontgoochel­ing overheerst, omdat we met de zege al in ons hoofd zaten, maar al met al is dit een billijk gelijkspel”, besloot Meekers, die met een apart gevoel naar de Langvennes­traat was afgezakt. “Ik was een beetje nerveus. Ik heb hier mijn eerste voetbalpas­jes gezet en mijn vader heeft hier jarenlang in het bestuur gezeten.” De wedstrijd startte onder een goed gesternte. Missotten kopte op hoekschop knap binnen (0-1), maar geen zestig tellen later gaf Hideg andermaal een visitekaar­tje af door vanop de zijlijn pardoes de bal in één tijd binnen te trappen (1-1).

De stevig opzittende bezoekers, die FC Alken geen centimeter ruimte gaven en hun gevaarlijk

VV HOESELT A HENIS 3 3

Driemaal klom Hoeselt op voorsprong, maar evenveel keer knabbelde buur Henis de achterstan­d weg. Lat en doelman hielden de bezoekers zelfs van een vierde goal, terwijl de thuisploeg moord en brand schreeuwde om een niet gefloten penalty.

KOLMONT KMR BIESEN

spitsenduo Brebels en Maes stevig in hun greep hadden, lieten het niet aan hun hart komen. Verloren zoon Kevin Remmers tekende voor de tweede wereldgoal van de namiddag door een afvallende bal enig mooi tegen de netten te branden. 1-2 was een gerechtvaa­rdigde ruststand.

Met een stevige klap op de tafel schudde Alken-trainer Koen Van Helden zijn spelers tijdens de pauze wakker. De constante belegering leverde dus in het slot loon naar werken.

“Een fantastisc­h gevoel”, genoot Davy Stas na zijn omgezette strafschop. “Door te scoren op het einde is de ontlading altijd des te leuker. Stress kende ik niet. Het is een kwestie van de juiste adrenaline te

4 0

Spektakelw­edstrijd, met vier goals, drie rode en drie gele kaarten en een onterecht afgekeurde goal voor KMR. Nadat Biesen met zijn negenen viel, was het vet van de soep bij de bezoekers.

LANAKEN GRAVELO 1 1

In een zeer evenwichti­ge wedstrijd lieten beide ploegen elk twee dotten van kansen onbenut. Sarli vond uiteindeli­jk een gaatje in de Gravelodef­ensie (1-0), maar bezoeker Bamps zorgde voor het terechte billijke gelijkspel: 1-1. vinden. Ik was vrij zeker van mijn stuk. En als je de bal tegen het zijnetje ziet gaan, weet je dat het kassa is. Een verdiend gelijkspel. Zeker op basis van de tweede helft, die volledig voor ons was, maar het spel kan nog beter. Soms kiezen we te snel voor de lange bal. De leiderspla­ats? Ik weet dat we aan een sprookje bezig zijn, maar ik hoop dat het nog lang mag duren.”

De slotanalys­es komen van de trainers. Yves Beckers zag een strijdend Sch.-Beverst: “We hebben ondertusse­n geleerd dat je in tweede provincial­e oorlog moet maken, anders verlies je. Vandaag toonden we veel strijd en inzet. De late gelijkmake­r zorgde voor een mentale dreun, maar zal niet blijven

NIEUWERKER­KEN TORPEDO 0 4

Bij een 0-1-tussenstan­d verzuimde Aamara met een onbesuisd schot de gelijkmake­r te netten. Toen Haesevoets de score verdubbeld­e, gingen de kopjes bij de thuisploeg omlaag en liep Torpedo via opnieuw Haesevoets (2x) eenvoudig tot 0-4 uit.

FC LANDEN EMBO

hangen. Er zijn nog 19 wedstrijde­n te gaan.”

Koen Van Helden gaf toe een moeilijke eerste helft gekend te hebben. “Daarna was het voor ons. Toegegeven, soms te chaotisch. Op basis van onze kansjes is dit in mijn ogen slechts 2-2. Slotconclu­sie is dat we na onze eerste echte topper niet moesten onderdoen.”

2 2

Keerpunt van de wedstrijd was de rode kaart voor Landen-keeper Vanheyst, na een duwfout op Vrancken bij een hoekschop. EMBO profiteerd­e om de 2-0-achterstan­d ongedaan te maken: 2-2.

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Coenen houdt Remmers af.
Foto SERGE MINTEN Coenen houdt Remmers af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium