Het Belang van Limburg

“Gespeeld als kinderen”

- Fabian VANGEEL

Herkenrode (3C) heeft gisteren de Hasseltse derby tegen Herk Sport gewonnen met klinkende 1-6-cijfers. Herkenrode tankte zo vertrouwen voor de zespuntenm­atch tegen Donk, bij Herk Sport moeten ze deze week allemaal eens voor de spiegel gaan staan. De wedstrijd was amper op gang gefloten toen Dylan Vanderheyd­en een aarzeling in de thuisdefen­sie afstrafte en Sjepelev de 0-1 liet binnentikk­en.

De thuisploeg dreigde met enkele gevaarlijk­e vrije trappen, maar het was diezelfde Vanderheyd­en die er iets vóór het halfuur 0-2 van kon maken. Herkenrode stoomde door. Dethier, de broers Vanderheyd­en en Vannut dreven de score verder op, tussendoor prikte enkel Schoenaers tegen: 1-6.

Siemen Dethier van Herkenrode kon terugblikk­en op een sterke prestatie: “Voor mij was dit wel een speciale match, want ik heb twee jaar bij Herk Sport gespeeld en mij hier altijd goed geamuseerd. We hebben onze kansen ditmaal ook afgemaakt. Nu kunnen we hopelijk weer omhoog kijken in de stand.” Herk Sport-trainer Kristof Bas kon niet lachen met de prestatie van zijn team: “We hebben gespeeld als kinderen. Vier van de zes tegengoals waren gewoon lachwekken­d. Op dit niveau wint niet altijd de betere ploeg, maar komt het ook vaak aan op mentalitei­t. En op dat vlak stak Herkenrode met kop en schouders boven ons uit vandaag. Ik ben beschaamd na deze wedstrijd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium