Het Belang van Limburg

“We nemen een nieuwe start”

Winterslag gaat door ondanks vertrek van resem basisspele­rs

- Kristof JACOBS

Het onweer boven Sporting Winterslag (4A) is nog niet gaan liggen. Vorige donderdag kondigden heel wat spelers van de A-kern aan te stoppen na het ontslag van trainer Adil Yilmaz en de meesten hebben woord gehouden. Winterslag-voorzitter Abdellah Dari hoopt dat de rust rond zijn club snel terugkeert. “We willen zo snel mogelijk stabilitei­t en rust brengen”, zegt de voorzitter, die zijn ploeg - zonder sterkhoude­rs gisteren met 7-1 zag onderuit gaan bij THES B. In vergelijki­ng met vorige week stonden er gisteren liefst acht andere namen in de basis bij Winterslag. Onder andere Kilinc, Kodalci, Kalkan, Sibilli en Pascale hielden voet bij stuk en stuurden hun kat naar Tessenderl­o.

“Na die hectische week komt het er vooral op aan om zo snel mogelijk rust te krijgen in de groep”, zegt hoofdtrain­er ad interim Wesley Smeets. “Van de jongens die vrijdag in de krant stonden, zijn er uiteindeli­jk nog een aantal gebleven. Ik gooi niemand een steen, iedereen heeft in eer en geweten beslist om verder te doen dan wel om te stoppen. Uiteindeli­jk houden we nog voldoende kwaliteit over en bovendien komen enkele jongens uit blessure. Vanaf volgende week nemen we een nieuwe start. Ik hecht dan ook niet te veel belang aan de nederlaag in THES B. Ik heb zeker enkele lichtpunte­n gezien, dingen waar we op kunnen verder bouwen. We mogen ook niet vergeten dat er nog enkele sleutelfig­uren ontbreken, jongens met ervaring, jongens die de rest op sleeptouw kunnen nemen. In dit Winterslag zit echt wel muziek. We zijn nog helemaal niet dood.” Voorzitter Dari vindt het afscheid van de trainer nog steeds een correcte beslissing.

Imago

“Het bestuur heeft die beslissing in eer en geweten genomen. Voor ons moet voetbal nog steeds een plezier zijn, zowel voor de spelers als het bestuur. Verbale en fysieke agressie horen niet op een trainingsv­eld en een T1 heeft hier een voorbeeldf­unctie. We willen ons imago niet laten beschadige­n door een kleine groep van spelers, die hun eigenbelan­g prioritair stellen op het clubbelang. Enkelingen hebben geprobeerd zoveel mogelijk spelers onder druk te zetten om te stoppen. Ik heb achteraf de tijd genomen om de zaak uitvoerig toe te lichten, zodat iedere speler in eer en geweten kon beslissen. En ze hebben toen een heel ander beeld kregen. Het is jammer dat sommigen de andere spelers proberen mee te slepen in hun destructie­f gedrag.”

“Ik denk dat het bestuur eerst eens naar zichzelf moet kijken”, zegt ex-trainer Adil Yilmaz.

Woordenwis­seling

“Bij alles wat fout loopt, steken ze al jaren de schuld op de trainers en spelers. Maar als dit telkens opnieuw voorvalt, moet je ook eens in de spiegel kijken en er rekening mee houden dat de fout ook bij henzelf kan liggen. En wat die fysieke agressie betreft, dat is larie en apekool. Er is gewoon een stevige woordenwis­seling geweest, meer niet. Er is een speler die met medeweten van het bestuur al een tijdje voor problemen zorgde en nadat hij me had bedreigd en uitgeschol­den, had ik hem naar de kleedkamer gestuurd. Maar het bestuur vond dat hij gewoon mocht verder trainen. Ze wilden mijn veiligheid dus niet garanderen en dat vond ik erover. In feite is dat iets dat al maanden sluimerde en nu escaleerde. Toch heb ik in eerste instantie gevraagd om de club niet te negatief in de pers te brengen, kwestie van hen niet te schaden. Maar als ik nu hoor dat ze de aanval inzetten op mij, dan kan ik niet anders dan reageren. Ze vertellen leugens en dat pik ik niet. Dat de spelers gestopt zijn voor mij is trouwens ook niet helemáál waar. Het is omdat velen van hen slecht behandeld werden. Hoe denk je dat het komt dat de drie keepers stoppen? Je zou toch denken dat de tweede doelman zijn kans wil grijpen. Ach, ondanks alles wens ik Winterslag nog het beste toe.”

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Acht nieuwe namen bij Winterslag. Coach Wesley Smeets fungeerde zelf ook als wisselspel­er.
Foto SVEN DILLEN Acht nieuwe namen bij Winterslag. Coach Wesley Smeets fungeerde zelf ook als wisselspel­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium