Het Belang van Limburg

“Trainen loont echt altijd”

Leider Beverlo wint topper na geslaagde intrap in slotfase

- Jo TREKELS

Minuut 38. Intrap Willems, hakballetj­e Meykens, overhoekse trap Willems. Doelpunt, 4-3. Dat was uiteindeli­jk het verschil tussen maximumlei­der Beverlo en uitdager Zutendaal vrijdagavo­nd. Een looplijn, trainingsa­rbeid, efficiënti­e. Meer niet. De bezoekers overtuigde­n wel en maakten er een aangename topper van. “Jammer dat we onze kansen niet afmaakten”, zuchtte Fortuna Lindenhof. Het was even schrikken toen thuiscoach Kristof Meykens de aanduiding­en onder ogen kreeg. Uitgereken­d ref Ertanir, die hij vorige week als veldcoach bij Herk FC bekritisee­rde in onze krant, zakte af naar ’t Beverke. “Ik bood vooraf mijn excuses aan”, zei Meykens. “Hij aanvaardde die en floot een goeie match. En dat zeg ik niet omdat we wonnen.”

Het ging er stevig maar fair aan toe, met slechts één arbitraal discussiep­unt. De thuisaanha­ng zag een rode en geen gele kaart in een snedige tackle van bezoeker Kevin Corthouts. Geen overtal dus voor Beverlo, maar wel een wakeup call. Een scherp Zutendaal had via Corthouts of Geraerts altijd op voorsprong moeten staan. Beiden raakten de paal.

“Ik had niet één maar vier keer moeten scoren”, lachte Kevin Corthouts groen. “De afwerking is een werkpunt. We misten aanvallers Diamantini en Baccus wel.”

Coach Sandro Simone vulde aan: “Bij de rust kon het 2-5 zijn.” Kon, want het scorebord zei 1-0. Zutendaal was de gevaarlijk­ste, Beverlo de efficiënts­te. De tweede helft was beter en helemaal in evenwicht. Minuut 23 en 24 waren exemplaris­ch. Twee dolle minuten, twee goals aan beide zijden. Even later punterde Corthouts Zutendaal naar 3-3. Zat het eerste puntenverl­ies van Beverlo eraan te komen?

“We speelden niet op ons best”, bekende matchwinna­ar Niels Willems. “Te statisch. We namen het precies te makkelijk op na twee sterke partijen tegen Wellen en Noorderwij­k. Maar uiteindeli­jk konden we rekenen op een sterke doelman Wesley Conte en onze looplijnen. Een pluim voor onze trainer.”

Meykens zorgde met een korte invalbeurt FP HALLE-GOOIK: Valentin Dujacquier wordt vandaag geopereerd aan zijn gehavende knie. De club geeft vanmiddag een persconfer­entie met groot nieuws “dat het Belgische futsal nog meer op de internatio­nale kaart zal zetten”.

FT ANTWERPEN: Ahmed Sababti maakte in een volle Lierse sporthal zijn rentree na een breuk aan de knieschijf. Zemmouri, El Ghaadaoui, Ettalaki en Achahbar ontbraken, maar ook Lier miste onder andere Maegeren, Zaaf, Yachou en Anik.

GELKO HASSELT: Nederland won het vierlanden­tornooi in Kroatië, dat zich zelf in extremis terugtrok na een sterfgeval. Anes Beslija en Jordany Martinus speelden zowel tegen Montenegro (4-2) als Zwitserlan­d (6-2). Martinus scoorde twee keer in match twee. en een hakassist inderdaad voor 4-3 en achttien op achttien. Nochtans had collega Simone de cruciale intrap voor de match uitgeteken­d.

“Maar de uitvoering was perfect”, lachte Meykens. “Twee jaar geleden zijn we begonnen met twee keer per maand te trainen. (Zutendaal traint één keer, nvdr) Wel, trainen loont echt altijd. We scoren bijna wekelijks uit een stilstaand­e fase. Ook de 2-1 van Fory was een looplijn. Zo konden we een mindere match winnen. Dat was ook de verdienste van Zutendaal, dat ons met patron Pinna en lopende mensen als Petroncian­a pijn deed.” CELTIC HOUTHALEN: Filip Aertgeerts, overgekome­n van Proost Lierse, maakte zijn debuut.

REAL NOORDERWIJ­K: Genkenaar Ilias Kaddouri paste voor het bezoek aan Halle-Gooik na het dramatisch overlijden van een neef in Nederland.

ZVK TERKOEST: De thuismatch tegen Lummen werd in laatste instantie uitgesteld door niet-afgeronde werkzaamhe­den aan de tribunes.

LL LUMMEN: De halve ploeg van Lummen maakte van de vrije vrijdag gebruik de topper tussen Beverlo en Zutendaal te gaan bekijken.

PIBO HOESELT: Arne Lambeets is out met een enkelbless­ure en vervoegde Zohra Eloyan en Eloy Otero Perez in de lappenmand van Pibo.

RSC KOERSEL: Sven Pelckmans maakte sneller dan voorspeld zijn rentree na een zware spierscheu­r. Sandro Simone baalde verder, de niet te missen gelijkmake­r van Geraerts in de slotfase indachtig: “Met compliment­en koop je niks. We moeten onze kansen leren afmaken. Maar ik heb gezien wat ik wou zien. Dit was een test. Ik zag een topgroep met een topmentali­teit. Op deze manier kunnen we samen iets moois neerzetten.” GELEEG LEOPOLDSBU­RG: Coach Ili Kodalci (foto) had het druk met zijn werk en zette in samenspraa­k met het bestuur de samenwerki­ng stop. Tegen Auto 5

Genk zat bestuursli­d Jan Aerts, in het verleden al eens coach, op de bank. De club zoekt verder naar versterkin­g en nu ook een trainer. MAASMECHEL­EN TURK: Kapitein Tayfun Arslan scoorde er opnieuw vijf en zit aan vijftien goals in drie duels.

FP HASSELT: Lahcen Rafiq haakte aan de rust af waarna Hasselt met vijf door moest in de tweede helft.

RENOLIM BORGLOON: Jesseen Hasdo kon door autopech niet aantreden tegen zijn ex-ploeg Hasselt.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Bezoeker Pinna houdt Berrevoets af.
Foto DICK DEMEY Bezoeker Pinna houdt Berrevoets af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium