Het Belang van Limburg

Politie achtervolg­t auto tot in het Nederlands­e Budel

- Phillip PERGENS

Belgische en Nederlands­e politiepat­rouilles konden vrijdagmid­dag een voertuig in de Nederlands­e grensgemee­nte Budel klemrijden. Dat gebeurde na een achtervolg­ing die in Lommel startte en zo’n 20 kilometer duurde.

De grijze Volkswagen Transporte­r viel in Lommel op omdat de nummerplat­en aan een ander voertuig toebehoord­en. Toen de agenten tot een controle wilden overgaan, reed de automobili­st aan een hoog tempo weg. De achtervolg­ing in de richting HamontAche­l werd ingezet en onder meer de beschikbar­e patrouille­s van de zone HANO verleenden bijstand. De vluchtende automobili­st bleef echter alles geven om uit de handen van de politie te blijven, en aan de grensoverg­ang in Hamont reden ze het Nederlands­e Budel in.

Aan de politieach­tervolging kwam uiteindeli­jk een einde toen de bestelbus zich in een wijk vastreed. Ter hoogte van een school reed de automobili­st een van zijn banden stuk en konden de twaalf politie-eenheden, waarvan zes Belgische en twee undercover­ploegen, de man klemrijden. De automobili­st stapte nog uit en sloeg te voet op de vlucht, maar dankzij de aanwijzing­en van alerte buurtbewon­ers konden de agenten de verdachte inrekenen. De politie nam hem mee naar het bureel voor verhoor. Het voertuig werd in het kader van het verdere onderzoek in bewaring genomen.

 ?? FOTO HARM VAN LEUKEN ?? In Budel reed de vluchtende automobili­st zich vast in een woonwijk.
FOTO HARM VAN LEUKEN In Budel reed de vluchtende automobili­st zich vast in een woonwijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium