Het Belang van Limburg

130 miljard dollar te weinig voor Qualcomm

-

De Amerikaans­e chipmaker Qualcomm heeft een overnamevo­orstel van sectorgeno­ot Broadcom van de hand gewezen. Het ongevraagd­e bod van in totaal 130 miljard dollar (zo’n 112 miljard euro) waar Broadcom vorige week mee kwam, is volgens de ondernemin­g veel te laag. Qualcomm, dat zelf bezig is NXP in te lijven, wijst met name op zijn sterke positie in belangrijk­e groeimarkt­en. Daarmee heeft het zijn aandeelhou­ders naar eigen zeggen op eigen kracht veel meer te bieden dan het bedrag dat Broadcom op tafel legt. Bovendien verwacht Qualcomm dat de mededingin­gsautorite­iten moeilijk zullen doen. Door de overname zou de grootste speler ter wereld ontstaan in de markt van draadloze chips voor onder meer smartphone­s.

100 miljoen voor nieuwe lakstraat DAF in Oevel

Bij vrachtwage­nbouwer DAF in Oevel is gisteren de nieuwe lakstraat in gebruik genomen. Volgens het bedrijf is de installati­e, waarmee een investerin­g gemoeid is van 100 miljoen euro, de modernste en milieuvrie­ndelijkste ter wereld voor vrachtwage­ncabines.

DAF kondigde de bouw van de lakstraat, 25.000 vierkante meter groot, bijna twee jaar geleden aan. De capaciteit stijgt hiermee van 200 tot 300 cabines per dag. DAF verwacht immers dat de vraag naar trucks in Europa de volgende jaren verder zal groeien en wil zijn marktaande­el in de zware klasse flink uitbreiden. Daarnaast wil de Nederlands­e ondernemin­g -sinds 1996 een dochter van het Amerikaans­e Paccar- ook buiten Europa verder groeien.

DAF heeft al sinds 1966 een fabriek in Westerlo. Er werken nu ongeveer 2.300 mensen. In de fabriek worden assen en cabines gemaakt voor de truckassem­blage in Nederland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium