Het Belang van Limburg

“Hij had nog een heel leven voor zich”

Tongenaar (32) komt om bij crash in Boirs

- Dirk ROEFFLAER

Een 32-jarige man uit Tongeren is gisteren om het leven gekomen bij een ongeval op de E313. Twee wagens crashten in de voormiddag in het Waalse Boirs. Slachtoffe­r Steven Nijs werkte in het bedrijf van zijn vader. Steven Nijs was sinds 2003 aan de slag bij zijn vader Hugo, die in 1995 de zaak had overgenome­n van zijn vader. Grondwerke­n Hugo Nijs is gevestigd in ’s Herenelder­en. Het familiebed­rijf is gespeciali­seerd in onder meer grond- en afbraakwer­ken. Steven was gisteren om 7.30 uur vanuit het bedrijf vertrokken richéén ting Soumagne, waar hij grondwerke­n moest uitvoeren. Rond 11 uur sloeg het noodlot toe. Het ongeval gebeurde op de steile helling, vlak voor de grens met Tongeren in de richting van Lummen. De truck was geladen met zand en reed achteraan in op een voorligger. Het slachtoffe­r zat gekneld in de cabine. Hij overleed ter plaatse.

Veel vragen

De verslagenh­eid bij de familie Nijs is enorm: “Ik was in Koersel aan de slag toen ik het nieuws vernam”, zegt vader Hugo. “Rond de middag is de politie van Tongeren naar thuis gekomen, maar zij kenden geen details. De politie van Luik heeft de vaststelli­ngen gedaan. We zitten nog met heel veel vragen. We kunnen bij de politie van Luik terecht, maar probeer maar eens uitleg te vragen in ’t Frans.” De zus van het slachtoffe­r is gisteren nog ter plaatse gaan kijken, maar toen waren de vrachtwage­ns

al getakeld.

Verblind door zon?

De familie heeft het slachtoffe­r nog niet gezien. Het parket is bezig met het onderzoek. “Woensdag mogen we onze zoon pas zien bij de begrafenis­ondernemer in Tongeren”, weet de moeder. Steven woonde in Mal. Hij heeft een dochter Hailey van 2 jaar uit een vorige relatie. Sinds september was hij gescheiden van zijn vrouw. Ondertusse­n had hij een nieuwe vriendin. “Onze zoon had nog een heel leven voor zich. In seconde is alles voorbij. Na zijn middelbare studies in het TIO is hij bij mij aan de slag gegaan. Dat was zijn leven. De voorbije 16 jaar heeft hij nooit een ongeval gehad. Is hij verblind geraakt door de zon? Wie zal het zeggen?” Steven was aangeslote­n bij voetbalclu­b VVV ’s Herenelder­en en zaalvoetba­lclub Onbetong. De uitvaart zal plaatsvind­en in intieme kring.

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? De vrachtwage­n van de Tongenaar knalde tegen een voorligger op de E313.
Foto TOM PALMAERS De vrachtwage­n van de Tongenaar knalde tegen een voorligger op de E313.
 ?? FOTO HBVL ?? Steven Nijs werkte in het familiebed­rijf. Hij had een dochtertje van twee jaar.
FOTO HBVL Steven Nijs werkte in het familiebed­rijf. Hij had een dochtertje van twee jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium