Het Belang van Limburg

Politie vindt massa’s grafversie­ringen in huis van verwarde tachtiger

- Phillip PERGENS

Tientallen – zelfs honderden – ornamenten, kaarsen, bloemstukk­en en potten in alle mogelijke kleuren en maten. Deze buit troffen agenten aan in de woning van een tachtiger uit de omgeving DiestTesse­nderlo. De ontdekking werd gedaan na een huiszoekin­g. De grafversie­ringen zijn vermoedeli­jk allemaal gestolen. De politie kreeg al een tijdlang een hele resem meldingen van nabestaand­en die vertelden dat een dief hun bloemstukk­en en andere ornamenten van het kerkhof op Hoogveld in Tessenderl­o had gestolen. Het leidde tot een verhoogd toezicht in de omgeving in de hoop de dader te vatten.

Tijdens een actie vorige week donderdag trok een bejaarde man de aandacht. De tachtiger moest de koffer van zijn wagen openen en de agenten zagen hoe deze vol met bloemstukk­en lag. In het kader van dat onderzoek werd een huiszoekin­g uitgevoerd en daarbij stootten de politiemen­sen op een gigantisch­e hoeveelhei­d aan grafversie­ringen.

“Gekocht op rommelmark­t”

De bewoner, die verward overkwam, verklaarde dat hij deze uit afvalconta­iners haalde of dat hij ze had gekocht op rommelmark­ten. Maar er is een sterk vermoeden dat het gestolen spullen zijn. Zo werd de man al meermaals gespot in de omgeving van het kerkhof in Tessenderl­o, maar ook op de begraafpla­ats van Deurne bij Diest werd hij al vaker gesignalee­rd. Waarom de betrokkene de spullen verzamelde, is niet duidelijk. De politie wil nu de exacte herkomst kunnen bepalen van de graforname­nten en in het kader van het onderzoek naar de diefstalle­n vragen ze iedereen om gestolen voorwerpen bij hen te melden.

XGedupeerd­en kunnen de diefstal van grafstukke­n melden op een speciaal hiervoor ingericht telefoonnu­mmer. Zij kunnen de zone Beringen-Ham-Tessenderl­o tijdens de kantoorure­n bereiken via 011/27.95.68.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium