Het Belang van Limburg

Steekparti­j na familieruz­ie tijdens carnavalsf­eestje

-

Tijdens het carnavalsf­eest ‘Awd op now’ in de Dorpstraat in As raakte vrijdagavo­nd bij een schermutse­ling een 50-jarige man ernstig gewond. Een 33-jarige man, ook uit As, had hem met een gebroken glasscherf in de hals gestoken. De dader werd even later in zijn woning opgepakt. Het gaat om een uit de hand gelopen familieruz­ie. ‘Awd op now’ is een evenement dat jaarlijks georganise­erd wordt door de Orde der Asserbakke­n in het kader van de start van het carnavalss­eizoen. Traditione­el vindt dat in de Dorpsstraa­t in het centrum van As plaats.

Volgens getuigen kregen leden van dezelfde familie ruzie over een oud dispuut. Die ruzie ontaarde al snel in een vechtparti­j. Daarbij stak de 33-jarige man de vijftiger met een afgebroken glasscherf in de hals. De organisato­ren konden de gemoederen bedaren en verwittigd­en de hulpdienst­en. Het slachtoffe­r kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd daarna naar campus SintJan van het Ziekenhuis Oost Limburg gebracht.

Verhoord

Bij aankomst van de politie was de dader al verdwenen. Die werd later in zijn woning aangetroff­en. De man werd onmiddelli­jk opgepakt en meegenomen naar het politiecom­missariaat voor verhoor. Zaterdagav­ond werd hij voorgeleid bij de onderzoeks­rechter. Die besloot hem onmiddelli­jk aan te houden. De politie van de zone Carma en het Parket van Limburg onderzoeke­n de zaak. Beide mannen zijn bekend in de carnavalsw­ereld in As.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium