Het Belang van Limburg

“Ik heb hier veel geleerd”

Finse student Oscar Parviainen verruilt Maastricht en Lanaken voor Verenigde Staten

- Xavier CHAMPAGNE

Oscar Parviainen is de absolute nummer één op Golf Club Lanaken. Dat werd dit seizoen al meermaals bewezen. Toch kijkt de Finse student aan de Maastricht University verder dan die successen en zijn topvijfpla­ats in de CLB Group Order of Merit, de cluboversc­hrijdende Limburgse handicapli­jst. Hij wil ooit tour profession­al worden. Maar dan een profession­ele speler met een diploma op zak. “Mijn studies aan de Maastricht University zitten er binnenkort op. Doodjammer”, lees je zo in zijn ogen.

“Ik had het hier uitstekend. Uiteraard ook op Golf Club Lanaken. Ik won hier best wat wedstrijde­n, maar dat was niet het belangrijk­ste. Wel de unieke sfeer, die hier heerst. Die zal ik missen.” De nabije toekomst van Oscar ligt immers in de Verenigde Staten. “Begin volgend jaar trek ik naar de Texas A&M University, waar ik mijn Masterstud­ies wil afronden en kan combineren met golfen. Hun golfteam start in de hoogste Amerikaans­e NCAA-afdeling. Ik kan daar een boel leren. Dat is ook absoluut nodig, wil ik mijn droom realiseren. Ik wil immers tour profession­al worden en geloof rotsvast dat ik dat kan halen. Alleen moeten de puzzelstuk­ken allemaal naadloos samenvalle­n. Ik wil daar in de States aan werken. Met uiteraard mijn Maastricht­se herinnerin­gen als basis. Want die sterken me om die droom na te jagen.”

Toeval

“Het was overigens louter toeval dat ik in Maastricht belandde”, verduideli­jkt Parviainen. “Na mijn militaire dienst, verplicht in Finland, wilde ik verder studeren. Iemand uit mijn geboortest­ad Espoo sprak me over Maastricht en ik vond het net boeiend andere dan de door studenten platgetred­en buitenland­se universite­itspaden te bewandelen. Een meer dan juiste keuze. Ik heb hier drie jaren genoten. Ook van de Belgische golfsport. Door mijn handicapno­tering kon ik in heel wat federale wedstrijde­n starten. Zeker in de zomer. Toen speelde ik echter té veel wedstrijde­n, waardoor mijn prestatiec­urve eerder naar beneden dan naar boven ging. Weer iets wat ik hier geleerd heb.”

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Oscar Parviainen kroonde zich andermaal tot Lanakense nummer één.
Foto TOM PALMAERS Oscar Parviainen kroonde zich andermaal tot Lanakense nummer één.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium