Het Belang van Limburg

“Sportief was de klik weg”

Saro Frenda trekt deur bij Hades achter zich dicht

- Frederik BAETEN

Saro Frenda is weg bij Hades. De 22-jarige linksachte­r stuurde zelf aan op een vertrek. “Dat klopt”, geeft Frenda toe. “Op basis van puur sportieve redenen heb ik aangegeven de club te willen verlaten en ze leggen mij niets in de weg.” Frenda: “Ik heb helemaal geen problemen met de club Hades. Ik heb er zeer graag gevoetbald en zal er ook in de toekomst nog wel eens naar een match gaan kijken, maar op puur sportief vlak was het op.”

FC LIMBURG REGIO

SPOUWEN-MOPERTINGE­N: Goed nieuws voor Didier Haenen: uit een echografie bleek dat hij geen scheur, maar slechts een contractuu­r in de hamstrings opliep. Toch schat hij de kans dat hij klaar geraakt voor de verplaatsi­ng van vrijdag naar THES miniem in. Frenda had er in het tussenseiz­oen met Willem Celen een stevige concurrent op zijn positie bijgekrege­n. Die kreeg van Van Houdt ook de voorkeur. Is dat de reden van zijn plotse vertrek? Frenda: “We hadden sterk ingekocht in de verdedigin­g en ik besefte al vroeg dat de plaatsen heel duur gingen zijn. Met concurrent­ie kan ik wel leven, maar als er dan een verdediger geblesseer­d uitvalt (doelt op de kuitbeenbr­euk van Spitz, nvdr) en je wordt niet geselectee­rd voor de komende wedstrijd, dan stel ik mij wel grote vragen. Ik ben om uitleg gaan vragen BREE-BEEK: Bij Bree-Beek (1prov.) is Tim Mallet, die vorig weekend de strijd moest staken met een bilblessur­e, geelgescho­rst tegen Vlijtingen. BOORSEM: Steve Radomski van Boorsem (3B) liep een spierletse­l op. GENK VV A: Jochen Schlierer van Genk VV A (3B) is zeker vier weken out

Saro FRENDA bij de coach en ik kon mij totaal niet vinden in zijn antwoord. Ik zat al een tijdje met een onbehaagli­jk gevoel en dit geval was voor mij de spreekwoor­delijke druppel. Na rijp beraad met TD Eddy Dries en mijn ouders heb ik de beslissing genomen.” “Wat nu? Ik ga zeker niet stoppen met voetballen. Ik ga mijn conditie onderhoude­n bij een conditieco­ach of kinesist om dan na de winterstop hopelijk weer ergens aan de slag te gaan. Ik weet niet of dat dan op hetzelfde niveau zal zijn, maar dat is geen probleem”, besluit de Gruitroden­aar. met een buikspierb­lessure.(edst) ELLIKOM: Yves Aendekerkh­eeft afscheid genomen bij Ellikom (4C). Hij wordt assistent-trainer bij SK Heusden 06.

WIEMISMEER: Wiemismeer (4C) moet het even zonder Tommy Coenen stellen. De clubtopsch­utter kampt met een spierscheu­r.

 ?? Foto RL ?? Saro Frenda op een archiefbee­ld bij Hades.
Foto RL Saro Frenda op een archiefbee­ld bij Hades.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium