Het Belang van Limburg

Drie spelers lopen marathon Athene

-

Bart Fabry, Jan Uten en Jelle Bongaerts (foto) van BS Sport (4A) vertrokken vorige vrijdag naar Griekenlan­d voor de marathon van Athene en kwamen maandagnac­ht terug aan in België.

“Voor mij was het de vierde marathon, na die van Parijs, Barcelona en Amsterdam”, zegt Fabry. “Het idee om marathons te lopen, is eigenlijk ontstaan op café, tussen pot en pint. Maar eens we die eerste gelopen hadden, hadden we de smaak te pakken. Het is altijd een leuke bedoening, want vaak gaan ook een aantal kameraden mee en maken we er een mooi weekendje van.” De BS-spelers blikken terug op een zware trip. “Het was de zwaarste marathon die we tot nu toe gelopen hebben”, zegt Fabry. “Het was zo’n 31 kilometer lang een stijgend landschap, om vervolgens nog een achttal kilometer te dalen. Zelfs dat laatste was afzien. De tijd? Die was van geen belang. Het was niet onze bedoeling om binnen een bepaalde tijd aan te komen. Ik zou zwaarder ontgoochel­d zijn als ik me had opgeblazen en de marathon niet had uitgelopen. We zijn tevreden dat we alle drie de eindmeet gehaald hebben.”

“Of we op het veld ook kilometerv­reters zijn? Dat moet je aan de trainer vragen (lacht). Ik vind alvast van wel. Jelle speelt bijvoorbee­ld op het middenveld. Dan kan je niet anders dan kilometers malen. Of de trainer problemen had met onze deelname? Helemaal niet. Hij gunt ons die ervaring. We probeerden de match van BS wel te volgen vanuit Athene. Spijtig dat ze in de laatste minuut nog verloren hebben.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium